Det er alltid hyggelig når hele familien kan samles rundt middagsbordet, og det er ingen som har det travelt for at de skal på kino, trening, treffe venner og sånt. Men vi kan sitte ved bordet og bare prate, spise og bare være sammen. I går var en slik dag hjemme hos meg. Eldstemannen kom til middag, datteren og Odd hadde ingen planer. Da ble det Char Sui, eller kanskje retter sagt ” Char Sui på Heidis vis “. til middag. Det er marinert, ovnsstekt svinefillet proppfull av asiatiske smaker. DET er utrolig populært hjemme hos meg. Det tar litt tid å tilberede den, men for det meste klarer den seg selv i ovnen.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 4-6 | 5 timer | Enkel |
Ingredienser:
| 700 g | Svinefilet |
| 4 fedd | Hvitløk (finhakket) |
| 3 cm | Ingefær (skrelt og finhakket) |
| 4 ss | Ketchup |
| 4 ss | Hoisin saus |
| 2 ½ ss | Sukker (brunt) |
| 2 ss | Soya saus (mørk) |
| 2 ss | Soyasaus (søt) |
| 2 ss | Eddik (sushi) |
| 2 ss | Olje (nøytral) |
Slik gjør du:
| 1 Lag marinaden ved å blande sammen: Hvitløk Ingefær Ketchup Hoisin saus Sukker Soya saus Eddik Olje (nøytral) |
| 2 Legg Svinefileten i en plastpose, og – Hell over marinaden – La det stå i kjøleskap over natta |
| 3 Ha alt fra posen i ei ildfast form, og – Dekk forma med aluminiumfolie – Stek på 160 garder i 3 ½ time – Fjern folien og øk temperaturen til 180 grader – Stek videre i 45 min. |
| 4 La svinefileten hvile i 20 min. |
| 5 Fjern alt fett fra marinaden, og – Hell marinaden i en kasserolle, og – Varm opp |
| 6 Skjær opp svinefileten – Legg den på et fat, og – Hell sausen over |


| 7 Serveres sammen med varme, dampede «buns», Gulrot- og kålrabisalat, vårløk, wasabimajones og ris |
Forslag til tilbehør:

