Fredagskos med Oreokjeks

Dette er en kjempegod oppskrift på Oreokjeks, som vi har fått av en av våre utvekslingsstudenter fra USA. Det er en utrolig enkel oppskrift, fordi det ikke er noen kjevling. Du triller bare deigen til en pølse og skjærer den i biter. Ulempen er at det er vanskelig å få dem helt runde. Men da ser de bare skikkelig hjemmelaget ut, Men NAM – de er skikkelig gode.

Oreokjeks Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt

Ingredienser:

225 g Smør (smeltet og avkjølt)
150 g Sukker
2 ts Vaniljesukker
200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt)
1 Egg
200 g Hvetemel
100 g Kakao
1 ts Salt
½ ts Bakepulver

Fyll:

100 g Smør (mykt)
4 dl Melis
1 ss Melk
2 ts Vaniljesukker
1 knivsodd Salt
Oreokjeks Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt

Slik gjør du:

1 Smelt sjokoladen over vannbad
– Smelt og avkjøl smøret
2 Rør smør og sukker mykt,
– Tilsett vaniljeekstrakt og smeltet, avkjølt sjokolade
– Tilsett egget, og
-Rør til alt er godt blandet
3 Bland sammen mel, kakao, salt og bakepulver,
– Bland melblandingen inn i smørblandingen
(Det kan se litt vel melete ut i begynnelsen)
– La deigen hvile i romtemperatur ca. 1 time
4 Hell deigen ut på et bakepapir eller plastfolie
– Lag en pølse (ca. 25 cm x 6 cm)
– Plasser pølsa i enden av plasten, og
– Rull plasten godt rundt pølsa.
– Rull så pølsa mot benken så du får en glattere konsistens
– Legg den i kjøleskapet i minst 2 timer, eller til den er fast
(pølsa kan synke litt sammen, så rull den litt hvert kvarter)
5 Sett ovnen på 160 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
6 Skjær deigen i ca. ½ cm tykke skiver, og
– Legg dem på stekebrettet, Med ca 2-3 cm mellomrom  
7 Stekes i ca 20-25 minutter, eller
Til kjeksen er fast å ta på
– Avkjøles på stekebrettet
8 Lag fyllet:
– Rør smøret i mikseren i ½ min.
Til det er helt mykt
– Tilsett melisen og vaniljen, og
– Rør til blandingen er luftig og myk
9 Ha ca. 1 ts med fyll på bunnen av en kjeks,
– Legg en annen kjeks over,
(bunnen ned)
– Trykk sammen så fyllet sprer seg ut til sidene
– Gjenta til alle kjeksene er fylt
Oreokjeks Ingredienser 225 g Smør (smeltet og avkjølt) 150 g Sukker 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 200 g Kokesjokolade (smeltet og avkjølt) 1 Egg 200 g Hvetemel 100 g Kakao 1 ts Salt ½ ts Bakepulver Fyll: 100 g Smør (mykt) 4 dl Melis 1 ss Melk 1 ts Vaniljeekstrakt (-sukker) 1 knivsodd Salt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s