Utfordringen 2019: Brytebrød

I dag har jeg bakt bakt Brytebrøs etter oppskrift fra Baker Brun (Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», side 38-39 ). Vi spiste det til lunsj sammen med ertesuppe . Brødene var luftige og gode, og vil passe kjempebra på et lunsjbord, til en suppelunsj, på et koldtbord. Ja, egentlig passer det vel som tilbehør til så og si alt!

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
7 2 timer Enkelt

Ingredienser:

½ pk Gjær
3 dl Vann
2 ss Olje (oliven)
½ ts Sukker
7 dl Hvetemel
  Egg (sammenvispet)
  Sesamfrø
Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

Slik gjør du:

1 Rør gjæren ut i vannet, og
– Tilsett olje, salt og mel
– Elt deigen godt
– Dekk bakebollen med plast, og
– La deigen heve i ca. 1 time
2 Legg bakepapir på et stekebrett, og
– Sett ovnen på 225 grader
3 Ha deigen på et melet bakebord, og
– Del den i 7 like store emner
– Trill emnene runde
– Legg en midt på stekebrettet, og
– De andre 6 legges rundt med ca. ½ cm klaring
4 Dekkes med et klede, og
– Etterheves i ca. 30 min.
5 Pensle med egg, og – Strø sesamfrø over
6 Stekes midt i ovnen i 12-15 min. (225 grader), Eller til de har fått en gylden farge
7 Avkjøles på rist

Tips! Passer godt sammen med supper, for eksempel ertesuppe

Brytebrød etter oppskrift fra Baker Brun Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann 2 ss Olje (oliven) ½ ts Sukker 7 dl Hvetemel Egg (sammenvispet) Sesamfrø

Les gjerne også tidligere blogginnlegg om utfordringen 2019: Bak igjennom hele Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst» :

Oppskriften er gjengitt fra Baker Brun (2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst», med tillatelse fra Baker Brun

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s