Dette er utrolig godt, og veldig hyggelig å spise sammen med andre. I oppskriften har jeg med de ingrediensene vi vanligvis bruker hjemme hos oss – det er de som vi liker best! Du kan fylle disse vårrullene med hva som helst av kjøtt, fisk, grønnsaker – det du liker best! Men siden vårrullene ikke varmebehandles, bør ingredienser som for eksempel kylling og svinekjøtt stekes først. Hvis du skal servere dette som en forrett til gjester, kan du for eksempel rulle vårrullene sammen og skjære dem over på midten og servere to halve, sammen med en liten skål med dipp. Jeg bruker å servere disse vårrullene med 2 ulike dippingsauser (Nuc Cham), en sweet chilisaus og en hoisinsaus. Disse sausene synes jeg er veldig gode. Det går også helt fint å servere vårrullene sammen med ferdigkjøpte sauser, slik om hoisin saus og/eller sweet chilisaus.

Hjemme hos oss bruker vi å ha de ulike de ulike ingrediensene i små skåler på bordet, og så dypper vi rispapiret i ei skål med varmt vann, forsyner oss med det vi vil ha på, og ruller vårrullen selv. Det er en mer primitiv måte å servere vårullene på, men veldig sosialt og en hyggelig måte å spise dem på. Vi bruker en haug med servietter, og duken må vaskes etterpå, men denne måten å spise dem på anbefales på det sterkeste!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
15 min | Enkel |
Ingredienser:
1 pk | Glassnudller |
Scampi | |
Crabsticks | |
Gulrot | |
Vårløk | |
Agurk | |
Salat | |
Koriander | |
1 pk | Rispapir |
Slik gjør du:
Legg glassnudlene i vann |
Kutt opp grønnsakene i staver, og kutt opp scampi, crabsticks Og ha dem i små skåler |
Kok opp vann, og ha det i en stor skål |
Ha legg ett rispapir i vannet til det blir mykt |
Fyll det du vil ha i nudlene, strø over koriander og rull sammen |
Server vårrullene med for eksempel Hoiasin saus og sweet chilisaus eller med dippingsausene (Nước chấm) nedenfor: |
Nước chấm – Dippingsauser:
Nước chấm sweet chilisaus
Ingredienser:
2 ss | Limesaft (nypresset) |
2 ss | Sukker (brunt) |
2 ss | Fiskesaus |
6 ss | Vann |
2 fedd | Hvitløk |
1 | Chili (rød, hakket) |
Koriander |
Slik gjør du:
Skjær hvitløk og chili i skiver |
Bland alle ingrediensene i ei skål |
(La den gjerne står ei stund før servering) |
Hakk koriander og dryss over sausen før servering |
Nước chấm hoisin
Ingredienser:
2 ts | Sukker (brunt) |
2 ss | Østerssaus |
4 ss | Hoisin saus |
2 ss | Soyasaus |
2 ts | Limesaft (nypresset) |
3 ss | Vann |
4 fedd | Hvitløk |
¼ | Chili (rød) |
4 cm | Ingefær (valgfritt) |
Koriander (fersk) |
Slik gjør du:
Skjær hvitløk, chili, og eventuelt ingefær i skiver/biter |
Bland alle ingrediensene i ei skål |
(La den gjerne står ei stund før servering) |
Hakk koriander og dryss over sausen før servering |

Tips! Du kan fylle vårrullene med hva som helst – det du liker best, men siden vårrullene ikke varmebehandles bør noen ingredienser som for eksempel kylling, svinekjøtt og så videre stekes først!