Kjøttfrimandag med Squash – og tomatpai med strøbrød og parmesan

Hvorfor ikke lage en Squash – og tomatpai med strøbrød og parmesan? Det er skikkelig godt!

Squash – og tomatpai Ingredienser: 4 Poteter 1 Squash 1 Løk 1 Paprika (grønn) ¼ Purre (ca. 50 g) 1 fedd Hvitløk 1 ts Spisskumen 1 ts Paprikapuver 2 ss Basilikum (hakket) 1 ts Persile (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 1 Mozzarella Salt og pepper 60 g Strøbrød 2 ss Parmesan 4 Terteformer (små, med løs bunn) Eller noe annet å steke dem i
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
490 min.Enkel

Ingredienser:

4Poteter
1Squash
1Løk
1Paprika (grønn)
¼Purre (ca. 50 g)
1 feddHvitløk
1 tsSpisskumen
1 tsPaprikapuver
2 ssBasilikum (hakket)
1 tsPersile (hakket)
1 bxTomater (hermetiske)
1Mozzarella
 Salt og pepper
60 gStrøbrød
2 ssParmesan
4Terteformer (små, med løs bunn) Eller noe annet å steke dem i
Squash – og tomatpai Ingredienser: 4 Poteter 1 Squash 1 Løk 1 Paprika (grønn) ¼ Purre (ca. 50 g) 1 fedd Hvitløk 1 ts Spisskumen 1 ts Paprikapuver 2 ss Basilikum (hakket) 1 ts Persile (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 1 Mozzarella Salt og pepper 60 g Strøbrød 2 ss Parmesan 4 Terteformer (små, med løs bunn) Eller noe annet å steke dem i

Slik gjør du:

1 Skrell og skjær potene i tynne skiver,
– Ha dem i en kasserolle med kokende vann, og
– Kok i 5 min
2 Skjær squashen i skiver og
– Blancher dem:
DVS. Ha dem i kokende vann i 2-3 min.
– Hell av vannet
3 Hakk hvitløk, løken, purre og paprika, og
– Surr løken i olje til de er myk og blank 2-3 min. på middels varme
– Tilsett paprika, purre, hvitløk og spisskumen,
– Rør rundt
– Tilsett hakket basilikum, persille, parikapulver og tomater
– Smak til med salt og pepper, og
– La det surre i 30 min.
4 Skjær mozzarellaen i skiver
5 Sett Stekeovnen på 190 grader
6 Montering:
– Fordel ca. ½ av potetene i bunnen av terteformer,
– Dekk dem med ½ av squashen
– Dekk dem med ½ av mozzarellaskivene
– Hell ½ av tomatsausen over
– Gjenta lagene, og
– Avslutt med tomatsaus
Squash – og tomatpai Ingredienser: 4 Poteter 1 Squash 1 Løk 1 Paprika (grønn) ¼ Purre (ca. 50 g) 1 fedd Hvitløk 1 ts Spisskumen 1 ts Paprikapuver 2 ss Basilikum (hakket) 1 ts Persile (hakket) 1 bx Tomater (hermetiske) 1 Mozzarella Salt og pepper 60 g Strøbrød 2 ss Parmesan 4 Terteformer (små, med løs bunn) Eller noe annet å steke dem i

7 Bland samme strøbrød og parmesan, og
– Dryss det over paiene
8 Stekes i 20 – 25 min., eller
til de er blitt gylne
9 Serveres med blandet salat
Squash – og tomatpai  Ingredienser:  4 	Poteter  1	Squash  1	Løk  1 	Paprika (grønn) ¼ 	Purre (ca. 50 g) 1 fedd	Hvitløk 1 ts	Spisskumen 1 ts	Paprikapuver  2 ss	Basilikum (hakket) 1 ts	Persile (hakket) 1 bx	Tomater (hermetiske) 1 	Mozzarella 	Salt og pepper 60 g	Strøbrød 2 ss	Parmesan 4	Terteformer (små, med løs bunn) Eller noe annet å steke dem i

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s