Sei til middag?

Smørstekt sei med potet-, pastinakk- og gulrotmos er skikkelig godt, og du laget det på en halv time.

Smørstekt sei med potet-, pastinakk- og gulrotmos Ingredienser: 10 Poteter (små/middels) 2 Gulrøtter 2 Pastinakker ½ dl Melk Salt, pepper
PorsjonerTidVanskelighetsgrad
435 min.Enkel

Ingredienser:

4Seifileter
Smør
Salt, pepper, sitron

Potet-, pastinakk- og gulrotmosen:

10Poteter (små/middels)
2Gulrøtter 
2Pastinakker
½ dlMelk
 Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Skrell poteter,
– Skyll dem, og
– Ha dem i en kasserolle
2 Skrell Pastinakk og gulrot
– Skyll dem, og – Skjær dem i (store) biter
– Ha dem i kasserollen sammen med potetene
– Ha i vann
3 Kok poteter og grønsaker møre
Potet-, pastinakk- og gulrotmos Ingredienser: 10 Poteter (små/middels) 2 Gulrøtter 2 Pastinakker ½ dl Melk Salt, pepper
4 Stek fisken:
– Sett en stekepanne på middels høy temperatur
– Smelt smøret
– Legg i seien
– La den steke,
– Øs gjerne litt av smøret over den mens den steker
– Dryss over salt og pepper, og
klem gjerne litt sitron over, hvis du liker det
Smørstekt sei med potet-, pastinakk- og gulrotmos Ingredienser: 10 Poteter (små/middels) 2 Gulrøtter 2 Pastinakker ½ dl Melk Salt, pepper
5 Hell vannet av grønnsakene
– Varm melken, og
– Mos grønsakene, sammen med melken
– Smak til med salt og pepper
6 Serveres varmt , gjerne sammen med smeltet smør og flatbrød
Smørstekt sei med potet-, pastinakk- og gulrotmos Ingredienser: 10 Poteter (små/middels) 2 Gulrøtter 2 Pastinakker ½ dl Melk Salt, pepper

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s