And i appelsinsaus

Sprøstekt And med appelsinsaus, er veldig godt, og meget enkelt å lage. Den kan serveres som hovedrett, forrett, eller som en av flere hovedretter, kanskje en idé til i morgen, når det er kinesisk nyttår.

Appelsinsaus til stekt and Ingredienser: 4 dl Vann 1 Appelsin (saft og skall) 1 dl Limesaft (presset) 1 dl Eddik (eplesider 7%) 3 ss Soyasaus ½ ts Ingefær (malt eller fersk, finhakket) 1 Sjalottløk ¼ Chili (finhakket) 3 ss Maisenna 2 ss Vann

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
43 timerEnkel

Ingredienser:

2200 gAnd (hel, rå)
 Salt
 Four-spice
 Ingefær

Appelsinsaus:

4 dlVann
1Appelsin (saft og skall)
1 dlLimesaft (presset)
1 dlEddik (eplesider 7%)
3 ssSoyasaus
½ tsIngefær (malt eller fersk, finhakket)
1Sjalottløk
¼Chili (finhakket)
3 ssMaisenna
2 ssVann
Appelsinsaus til stekt and Ingredienser: 4 dl Vann 1 Appelsin (saft og skall) 1 dl Limesaft (presset) 1 dl Eddik (eplesider 7%) 3 ss Soyasaus ½ ts Ingefær (malt eller fersk, finhakket) 1 Sjalottløk ¼ Chili (finhakket) 3 ss Maisenna 2 ss Vann

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 170 grader
2 Gni anden inn med salt og krydder
(både på innsiden og utsiden)
3 Legg Anden i en ildfast form, og
– Sett den i stekeovnen
–  Se på den med jevne mellomrom, og
– Bruk en skje og øs over eventuelt fett som samler seg i forma
(det får skinnet til å bli skikkelig sprøtt) –
Etter to- tre timer er anden ferdig
Ferdig når kjøttet slipper beinet
4 Lag Appelsinsausen:
– Ha vann, appelsinsaft, limejuice, eddik, og soyasaus i en kasserolle, og
– Tilsett ingefær, sukker, hvitløk og chili
– Kok opp på middels varme
– Kok i 3 min.
– Tilsett fin revet appelsinskallet
– Kok opp
– Fjern fra varmen, og
– La den stå til (ca. min. 10 min. før du) skal bruke den
5 Ta ut anda, og
– La den avkjøle seg litt
6 Kok opp sausen,
– Slå ned varmen,
– Miks sammen maisenna og vann, og
– Hell den i en tynn stråle i sausen, – Kok opp mens du rører,
– La sausen småkoke på lav varme i ca, 5 min.,
7 Bruk to gafler, og trekk kjøttet av beinene,
eller skjær den i skiver
Sprøstekt And Ingredienser: 2200 g And (hel, rå) Salt Four-spice Ingefær Tilbehør: Kinesiske pannekaker Vårløk (finsnittet) Plommesaus

8 Legg anda på et fat og hell sausen over,
– Serveres med kokt ris
Appelsinsaus til stekt and Ingredienser: 4 dl Vann 1 Appelsin (saft og skall) 1 dl Limesaft (presset) 1 dl Eddik (eplesider 7%) 3 ss Soyasaus ½ ts Ingefær (malt eller fersk, finhakket) 1 Sjalottløk ¼ Chili (finhakket) 3 ss Maisenna 2 ss Vann

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s