Fiskepai til middag i dag!

Fiskepai er skikkelig kosemat. Mat som du blir varm og god på innsiden av . Den er rett og slett perfekt til vinterdager, uansett om de er kalde eller regnfulle. Fiskepaien består av deilig fisk og saus under, og på toppen er det en myk potetstappe med sprø topp. Kan det egentlig bli stort bedre?

Fiskepai   Ingredienser:  Potetmosen:  1 ½ kg	Poteter (i biter) 2 ss	Smør 2 dl	Crème fraîche 1 – 2 dl	Melk (varm) 	Salt og pepper   Fyllet: 7 ½ dl	Melk 3	•	Nellikspiker 1	•	Lauvbærblad 600 g	•	Seifillet 6 ss	•	Smør 1	•	Løk (finhakket) 1/2	•	Purre (skivet) 4 ss	•	Hvetemel 1 ss	•	Persille (finhakket) 1	•	Sitron (skall- finraspet) 50 g	•	Erter (valgfritt) 100 g	•	Reker (valgfritt) 	•	Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 60 min.Enkel/middels

Ingredienser:

Potetmosen:

1 ½ kgPoteter (i biter)
2 ssSmør
2 dlCrème fraîche
1 – 2 dlMelk (varm)
 Salt og pepper

Fyllet:

7 ½ dlMelk
3Nellikspiker
1Lauvbærblad
600 gSei(filet)
6 ssSmør
1Løk (finhakket)
1/2Purre (skivet)
4 ssHvetemel
1 ssPersille (finhakket)
1Sitron (skall- finraspet)
50 gErter (valgfritt)
100 gReker (valgfritt)
 Salt og pepper
Fiskepai Ingredienser: Potetmosen: 1 ½ kg Poteter (i biter) 2 ss Smør 2 dl Crème fraîche 1 – 2 dl Melk (varm) Salt og pepper Fyllet: 7 ½ dl Melk 3 • Nellikspiker 1 • Lauvbærblad 600 g • Seifillet 6 ss • Smør 1 • Løk (finhakket) 1/2 • Purre (skivet) 4 ss • Hvetemel 1 ss • Persille (finhakket) 1 • Sitron (skall- finraspet) 50 g • Erter (valgfritt) 100 g • Reker (valgfritt) • Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 175 grader
2 Lag Potetmos:
– Skrell potene
– Skjær dem i mindre biter, og
– Kok dem møre,
– Renn av vannet
– Varm melken
– Tilsett smør, varm melk og crème fraîche
– Mos potetene med en potetstapper,
– Smak til med salt og pepper
3 Tilbede fisken:
– Hell melken i en kasserolle,
– Tilsett laurbærblader og nellikspiker
– Kok opp – Ta kasserollen av plata, og
– Tilsett fisken
– Gi et oppkok,
– Slå ned plata og
– La fisken trekke i 5-6 minutter
– Ta fisken ut av melken
NB! La melken bli igjen i kasserollen
4 Lag sausen:
– Fin hakk løken, og
– Skjær purren i biter
– Smelt ½ av smøret (3 ss) i en middels varm panne
– Tilsett løken, og
– La den surre litt
– Tilsetter purren, og
– La alt surre til det er blitt blankt og mykt
– Sil melken som fisken er blitt kokt i og
– Tilsett den til løken, kok opp
– Ha 1 dl kald melk i en bolle,
– Visp inn hvetemelet (så det blir helt glatt)
– Hell den kalde melk- og melblandingen, inn i den varme melk- og løkblandingen
NB! Tynn stråle mens du visper
– Kok opp under omrøring,
– Slå ned varmen og
– La sausen småkoke i ca. 5 min.
– Smak til med salt og pepper
– Tilsett persille og sitronskall
5 Montering:
– Hell omtrent ½ av sausen i ei ildfast form
– Legg i fisken (hel eller i biter),
– Strø eventuelt over erter og reker
– Hell over den andre ½ av sausen
– Fordel potetmosen forsiktig over,
– Lag gjerne mønster med en gaffel på toppen
– Smelt resten av smøret, og
– Skvett det over toppen av mosen
6 Stekes i ca. 25- 30 minutter eller
– Til den bobler og er blitt gylden brun
Fiskepai Ingredienser: Potetmosen: 1 ½ kg Poteter (i biter) 2 ss Smør 2 dl Crème fraîche 1 – 2 dl Melk (varm) Salt og pepper Fyllet: 7 ½ dl Melk 3 • Nellikspiker 1 • Lauvbærblad 600 g • Seifillet 6 ss • Smør 1 • Løk (finhakket) 1/2 • Purre (skivet) 4 ss • Hvetemel 1 ss • Persille (finhakket) 1 • Sitron (skall- finraspet) 50 g • Erter (valgfritt) 100 g • Reker (valgfritt) • Salt og pepper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s