Indisk flatbrød med tomat chutney og yoghurtdressing

Ruthi eller Indisk flatbrød, smaker godt til alle karriretter. Dette flatbrødet er vanligvis laget på attamel, men det hadde jeg ikke denne gangen. Så jeg brukte sammalt hvete isteden, og det fungerer som bare det. Det blir et fantastisk godt flatbrød som spises sammen med en indisk karrirett, eller bare alene sammen med noen dipper.

Indisk flatbrød av sammalthvete (Ruti) Ingredienser: 300 g Sammalt hvete (fin) 100 g Hvetemel (spesial) 1 ts Salt 2 ss Olje (nøytral) 2 ½ dl Vann (fingervarmt)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4 – 6  90 min.Enkel

Ingredienser:

400 gSammalt hvete (fin)
1 tsSalt
2 ssOlje (nøytral)
2 ½ dlVann (fingervarmt)

Tomat Chutney:

700 gTomater (delt i to)
2 ssOlje (nøytral)
1-2Chilier (hakket)
1 cmIngefær (fersk, skrelt og raspet)
1 feddHvitløk (hakket)
2 ssKoriander
¼ tsSalt

Yoghurtdressing med mynteblader:

2 dlYoghurt (naturell)
1 neveMynteblader (hakket)
½Lime (saft)
1 ssOlivenolje
 Salt, pepper

Slik gjør du:

1 Ha alle ingrediensene i en foodprosessor , og
– Kjør til alt er blandet
– Hell deigen ut på et bakstebord, og
– Kna det til den er blitt glatt og fin
– Pakk den inn i plast, og
– La den hvile på kjøkkenbenken i 30 min.
2 Lag Tomat chutney:
– Sett ovnen på 190 grader
– Del tomatene i 2,
– Hell over olje, og
– La dem steke i ca 30 min.
– Ta tomatene ut av ovnen,
– La dem avkjøles,
– Fjern skallet
– Ha tomtene i en foodprosessor,
Sammen alle (de gjenværende) ingrediensene,
– Kjør til chutneyen er ganske glatt
3 Lag Yougurt dressingen:
– Hakk en stor neve med mynte, og
– Ha den i en bolle
– Tilsett yoghurt, saft fra en ½ lime og 1 ss olivenolje
– Smak til med salt og pepper
– Bland godt
4 Del flatbrøddeigen i 8 like store emner,
– Trill dem til baller og
– Gjør dem flate ved å rotere dem mens du presser dem mellom håndflatene,
– Rull ut hvert flatbrød til en rund kake ca. 13 cm i diameter
3 Varm opp stekepanna på middels varme,
– Legg et flatbrød på den,
– La den steke i ca. 2 min.,
– Snu den og
– Fordel 1 ts olje jevnt over den –
Snu den og
– Stek til den er gylden brun
– Når den er ferdig stekt, legg dem i et rent kjøkkenhåndkle
4 Servers varm

Indisk flatbrød av sammalthvete (Ruti) Ingredienser: 300 g Sammalt hvete (fin) 100 g Hvetemel (spesial) 1 ts Salt 2 ss Olje (nøytral) 2 ½ dl Vann (fingervarmt)

Tips! Passer til alle Karriretter

Dette er forslag til retter som passer godt sammen med Indisk flatbrød:

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s