Siden det er fredag og vinterferie, ble det Pannekaker med ricotta og sitron til frokost. Disse små pannekakene smaker friskt og godt. – En skikkelig luksusvariant av en frokostfavoritt!

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 4 | 45 min. | Enkel |

Ingredienser:
| 3 | Egg (delte) |
| 4 dl | Melk |
| 1 | Sitron (saft og skall) |
| 275 g | Hvetemel |
| 2 ss | Sukker |
| 1 ½ ts | Bakepulver |
| 1 bx | Ricotta (250 g) |

Slik gjør du:
| 1 Del eggene, – Rasp det ytterste skallet på sitronen – Del sitronen i 2, og – Press ut saften |
| 2 Bland sammen melk og eggeplommer |
| 3 Rør inn sitronsaft og -skall |
| 4 Bland sammen Hvetemel, bakepulver og sukker |
| 5 Rør inn melken i melet |
| 6 Rør inn Ricottaen |
| 7 Pisk eggehvitene stive, og – Vend dem inn til slutt |
| 8 La pannekakerøra hvile i 20 min. Det er viktig, for at røra skal få rett konsistens |
| 9 Stek pannekakene: – Lav til middels varme – Ikke bruk smør – ca. 1 – 1½ ss røre per pannekake (ca. 10 cm i diameter – Etter at røren har svellet opp og litt litt ”boblete” kan du vende dem med en stekespade – Stek omtrent like lenge på den andre siden |
| 10 Legg de ferdige pannekakene oppå hverandre på et fat eller en tallerken – Serveres med en gang, De smaker godt med lønnesirup til |



One Comment Add yours