På søndag (23. februar) er det fastelavnssøndag, tradisjonen tro, spiser vi fastelavnsboller både den dagen, og av og til (les: stort sett alltid) før og etter også. For det er jo bare så godt! Store boller med krem og kanskje til og med syltetøy eller sjokolade. Nam, nam! Jeg har ikke helt bestemt meg enda for hvilke fastelavnsboller jeg skal bake i år , kanskje bytter jeg ut de tradisjonelle bollene med vannbakkelse. Tro du meg, det er skikkelig godt det også. Luftige vannbakkels, bringebærsyltetøy, vaniljekrem og litt pisket krem. Anbefales, virkelig – super digg (som kidsa ville ha sagt)!

Vannbakkels
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 | 60 min. | Middels |
Ingredienser:
3 ss | Smør |
2 dl | Vann |
2 dl | Hvetemel |
3 | Egg (store) |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
2 Kok opp smør og vann |
3 Rør hvetemelet godt inn i vannet |
4 Ta kjelen av plata, og – Arbeid eggene godt inn, NB! ett om gangen |
5 Ha deigen i en sprøytepose, og – Sprøytes ut, som topper på stekeplata |
6 Stekes i 40 minutter NB! ikke åpne ovnsdøra, og helst ikke hopp ved siden av stekovnen |
7 Avkjøles på rist |
8 Fylles med syltetøy, krem og eventuelt Vaniljekrem (enkel) |
