Middagstips – Lettsaltet torsk med gulrotstuing

I disse coronatider blir det mye god mat, og dagen i går var ikke noe unntak. I går var det lettsaltet torsk som stod på menyen, og det er godt, det. Hver gang vi har lettsaltet torsk til middag, konkluderer vi med at det er noe vi spiser alt for sjelden. Hvorfor det er slik vet jeg ikke, for det er jo bare så godt. Denne gangen ble det gulrotstuing som tilbehør. Bare synd at det ikke ble noen rester, som kunne spises senere på kvelden eller i dag.

Lettsaltet torsk med Gulrotstuing Ingredienser: 800 g Lettsaltet torskefilet 8 Poteter (ca. 600 g) 2-3 Gulrøtter (ca. 400 g) 2 dl Melk 1 ½ ss Hvetemel ½ - 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) Pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
430 min.Enkel

Ingredienser:

800 g Lettsaltet torskefilet
8Poteter (ca. 600 g)
2-3Gulrøtter (ca. 400 g)
2 dlMelk
1 ½ ssHvetemel
½ – 1 tsFond eller Buljong (-pulver)
 Pepper

Slik gjør du:

1 Skrell og vask potetene
– Kok dem møre i (lettsaltet) vann
2 Skrell og vask gulrøttene,
– Skjær dem i skiver, og
– Kok dem (så vidt) møre i lettsaltet vann
3 Kok opp vann i en kasserolle,
– Ha i torsken, og
– Kok opp,
– Ta kasserolle av plata, og sett på lokk
– La fisken trekke i 8-10 min.
4 Lag en litt tykk hvit saus:
– Ha melken i en kasserolle,
– Tilsett melet, og
– Pisk til det er uten klumper,
– Tilsett buljongpulveret
– Kok opp under omrøring, og
–  La det småkoke i ca, 5 min.
– Smak til med buljongpulver og pepper
5 Renn av gulrøttene, og
– Ha gulrøttene i den hvite sausen
– Rør rundt
6 Server fisken sammen med potetene og gulrotstuingen, og eventuelt litt smeltet smør
Lettsaltet torsk med Gulrotstuing Ingredienser: 800 g Lettsaltet torskefilet 8 Poteter (ca. 600 g) 2-3 Gulrøtter (ca. 400 g) 2 dl Melk 1 ½ ss Hvetemel ½ - 1 ts Fond eller Buljong (-pulver) Pepper

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s