25. mars er den store Vaffeldagen, og selvfølgelig koser vi oss med vafler på denne dagen. I disse corona-tider må man vel omfavne alle de gledene en kan få – og da er jo vafler helt klart en av dem! Vaffeldagen er lagt til Maria budskapsdag, altså den dagen Vår Frue fikk beskjed av engelen Gabriel om at hun var gravid med Jesus. Så det betyr vel at det er omtrent bare ni måneder igjen til jul da! – Det var noen, jeg husker ikke hvem eller i hvilken sammenheng, som foreslo at vi i år burde bytte om på jul og påske. Siden vi i jula, holder oss stort sett hjemme og inne. – Ja, unntatt familieselskapene da, men de får vi ta på skype. – Så tar vi påska med hytteturer og skiturer i desember! – Det er kanskje en god idé!

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| ca. 4 -6 | 30-40 min. | enkel |
NB! Hvor mange vafler oppskriften gir, kommer veldig an på størrelsen på vaffeljernet en bruker.
Ingredienser:
| 1 | Egg |
| 5 dl | Melk |
| 350 g | Hvetemel |
| Smør |
Det er verken sukker, bakepulver eller smør i min vaffelrøre. Bare egg, mel og melk, og så pensles vaffeljernet med litt smør før røra egges i. Det er ikke noe i veien for å tilsette litt sukker i denne oppskriften om en ønsker det.

Slik gjør du:
| 1 Rør sammen egg og melk |
| 2 Tilsett hvetemelet (til passe røre) – Rør til det er en jevn og fin røre uten klumper |
| 3 La røra stå å svelle i 10-15 min |
| 4 Pensle vaffeljernet med litt smør – Stek vaflene |
| 5 Serveres nystekte |

