Frokostfavoritt – Lettvinte rundstykker

Deigen til disse frokostrundstykkene settes på kvelden, så står deigen og hever i kjøleskapet om natta. Neste morgen er det bare å sette på ovnen og steke rundstykkene. Voilá! Varme rundstykker til frokost. Enklere kan det vel ikke bli!

Lettvinte Frokostrundstykker Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann (kaldt) 6 dl Hvetemel 1 dl Sammalthvete (grov) 1 ½ ss Olje 1 ts Salt Egg, valmuefrø

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1213 timerEnkel

Ingredienser:

½ pkGjær
3 dlVann (kaldt)
6 dlHvetemel
1 dlSammalthvete (grov)
1 ½ ssOlje
1 tsSalt
  
 Egg, valmuefrø

Lettvinte Frokostrundstykker Ingredienser: ½ pk Gjær 3 dl Vann (kaldt) 6 dl Hvetemel 1 dl Sammalthvete (grov) 1 ½ ss Olje 1 ts Salt Egg, valmuefrø

Slik gjør du:

1 Ha vannet i bakebollen,
– Smuldre i gjæren, og
– Rør til den er oppløst
2 Tilsett mel (begge typene), olje og salt
– Elt deigen sammen til en smidig men ganske løs deig
3 Hell deigen i en liten langpanne (ca. 18×26 cm)
– Skjær to striper langsetter og tre striper  bortetter (det blir i alt 12 ruter)
– Dekk deigen med plast og
– Sett den i kjøleskapet natten over (10 – 12 timer)
4 Ta forma ut av kjøleskapet, og
– Sett stekeovnen på 220 grader
5 Når ovnen er blitt varm:
Pensle med egg og strø over valmuefrø
– Stekes i ca. 25-30 min.
6 La brødet avkjøles litt på rist, og
– Serveres nystekt

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s