Selv om det er corona- tid, og hytteforbud blir det likevel påske, i alle fall i dette hjemmet. I fjor bakte jeg Påskeharer etter oppskrift fra baker Brun ((2018), “Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst“), og tenkte at disse kan godt få lov til å komme bloggen en gang til. Så i dag kommer samme oppskrift, og samme bilder som for et år siden. Det må være lov, siden de er så søte, og vil passe til en hver anledning i Påska. Strengt tatt kan man lage disse med en hvilken som helst bolleoppskrift, men denne bolledeigen er enkel å arbeide med og maker godt.

| Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
| 20 | 120 min | Middels |
Ingredienser:
| 150 g | Smør |
| 6 dl | Melk |
| 1 pk | Gjær |
| 250 mg | Safran (1 ts gurkemeie) |
| 1 kg | Hvetemel |
| 1 ½ dl | Sukker |
| 1 ts | Salt |
| 2 ts | Kardemomme |
| Egg, rosiner, Melis |

Slik gjør du:
| 1 Smelt smøret, og ha i melken |
| 2 Rør gjæra ut i den lunkne melka |
| 3 Bland inn krydder |
| 4 Elt inn de tørre ingrediensene |
| 5 Settes til heving (ca. 45 min.) |
| 6 Ha deigen på et lett melet bakebord |
| 7 Form Påskeharer: – Del deigen i 20 like store biter – Lag ovale stykker – Skjær et snitt i hvert stykke, – Brett snittet fra hverandre (ører) – Ha på rosiner til øyne og snute |
| 8 La harene etterheve i ca 25 min. |
| 9 Pensle med egg |
| 10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter |
| 11 Avkjøl på rist og pynt med melis |





