Påskeharer til påske

Selv om det er corona- tid, og hytteforbud blir det likevel påske, i alle fall i dette hjemmet. I fjor bakte jeg Påskeharer etter oppskrift fra baker Brun ((2018), «Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst«), og tenkte at disse kan godt få lov til å komme bloggen en gang til. Så i dag kommer samme oppskrift, og samme bilder som for et år siden. Det må være lov, siden de er så søte, og vil passe til en hver anledning i Påska. Strengt tatt kan man lage disse med en hvilken som helst bolleoppskrift, men denne bolledeigen er enkel å arbeide med og maker godt.

Påskeharer oppskrift fra Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 78-79
Påskehare til påske

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
  20120 minMiddels

Ingredienser:

150 gSmør
6 dlMelk
1 pkGjær
250 mgSafran (1 ts gurkemeie)
1 kgHvetemel
1 ½ dlSukker
1 tsSalt
2 tsKardemomme
  
 Egg, rosiner, Melis
Påskeharer oppskrift fra Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 78-79

Slik gjør du:

1 Smelt smøret, og ha i melken
2 Rør gjæra ut i den lunkne melka
3 Bland inn krydder
4 Elt inn de tørre ingrediensene
5 Settes til heving (ca. 45 min.)
6 Ha deigen på et lett melet bakebord
7 Form Påskeharer:
– Del deigen i 20 like store biter
– Lag ovale stykker
– Skjær et snitt i hvert stykke,
– Brett snittet fra hverandre (ører)
– Ha på rosiner til øyne og snute
8 La harene etterheve i ca 25 min.
9 Pensle med egg
10 Stekes på 225 grader ca 10 minutter
11 Avkjøl på rist og pynt med melis
Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er slik-gjc3b8r-du-1-4.jpg
1 Lag ovale «stykker», 2 Skjær et snitt i stykket, 3 «Stykke med snitt» 4 Brett snittet til hver side
Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er dytt-c3b8yne-godt-ned.jpg
Dytt øyne og snute godt ned i deigen!
Dette bildet har et tomt alt-attributt, og filnavnet er pc3a5skeharer-pc3a5-rist.jpg
Ferdig stekte Påskeharer før pynting med melis

Påskeharer oppskrift fra Baker Brun (2018) "Våre beste oppskrifter. 125 år med tradisjonsbakst". Side 78-79

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s