Noe av det beste min datter vet om er makaronistuing. Det er kanskje ikke så rart, for det er ganske godt – selv om jeg ikke har spist det sammen med torsk før. Men i går ble det faktisk lettsaltet torsk med – Ja, nettopp, makaronistuing som stod på menyen hjemme hos meg. Om det var en fulltreffer? Tja, datteren var strålende fornøyd. Jeg kunne nok ha ønsket meg litt gulrotstuing i stede, men sånn ble det denne gangen. “Det gjorde seg for å spise en gang” – som svigerfar ville ha sagt.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 30 min. | Enkel |
Ingredienser:
800 g | Lettsaltet torskefilet |
8 | Poteter (ca. 600 g) |
3 dl | Makaroni |
2 ss | Hvetemel |
3 ½ dl | Melk |
1 ts | Fond eller Buljong (-pulver) |
Slik gjør du:
1 Skrell og vask potetene – Kok dem møre i (lettsaltet) vann |
2 Kok makaronien i saltet vann (etter anvisning på pakken) eller helst litt kortere |
3 Kok opp vann i en kasserolle, – Ha i torsken, og – Kok opp, – Ta kasserolle av plata, og sett på lokk – La fisken trekke i 8-10 min. |
4 Lag en litt tykk hvit saus: – Ha melken i en kasserolle, – Tilsett melet, og – Pisk til det er uten klumper, – Tilsett buljongpulveret – Kok opp under omrøring, og – La det småkoke i ca, 5 min. – Smak til med buljongpulver og pepper |
5 Renn godt av makaronien, og – Hell den direkte i den hvite sausen – Rør godt rundt - Smak til med buljongpulver og eventuelt (salt og) pepper |
6 Server fisken sammen med potetene og makaronistuingen, og eventuelt litt smeltet smør |
