I dag kommer oppskriften på Kristins bananbrød. Smaker av banan, sjokolade og valnøtter, er bakt inn i en flott kake. Ikke bare smaker den godt, den er enkel å bake, og flott å se på. Nå lurer dere kanskje på hvem Kristin er – hun som har satt navn på denne flotte kaka. Jo, det er; en hyggelig og veldig god venninne av min datter. I flere år har jeg forsøkt å få min datter interessert i å lage mat eller bake – kan ikke si jeg lyktes noe særlig. Hun vil gjerne være med å bake, spesielt til jul, men noen stor bakeiver på eget initiativ har jeg ikke kunnet spore. MEN med Kristins oppskrift på banankake, gikk hun jammen i gang, – med liv og lyst, helt alene – og bakte denne flotte kaka! Det beste av alt var at hun koste seg skikkelig, og likte det så godt at hun erklærte at dette ville hun gjøre mer av. Mammahjertet smeltet! (- Dog kanskje med et lite stikk av sjalusi). Men kaka er god den, og absolutt verdt å bake – hvis du klarer å la kaka hvile en dag, blir den nesten enda bedre.

Ingredienser:
2 ½ dl | Hvetemel |
2 ts | Bakepulver |
1 ts | Vaniljesukker |
1 ts | Kardemomme (valgfritt) |
2 | Egg |
1 ½ dl | Sukker |
50 g | Smør |
1 dl | Melk |
40 g | Kokesjokolade (mørk, hakket) |
40 g | Valnøtter |
2 | Bananer (godt modne, gjerne med brune flekker) |
Topping:
10 g | Kokesjokolade (mørk, hakket) |
10 g | Valnøtter |
1 | Banan |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader – Dekk en brødform med bakepapir (1 – 1 ½ l) |
2 Hakk sjokolade og nøtter (50 g av hver – 40 til brødet, 10 til topping) |

3 Smelt smøret |
4 Pisk egg og sukke til eggedosis |
5 Tilsett melken i det smeltede smøret og – Hell blandingen i eggedosisen |
6 Mos 2 bananer, og – Vend dem forsiktig inn eggedosisen |
7 Sikt hvetemel, bakepulver og vaniljesukker, og – Vend det forsiktig inn i eggedosisen |
8 Vend inn sjokolade og nøtter til slutt NB! hold av litt til topping |
9 Hell røren i brødformen, og – Sett den inn nederst i ovnen |
10 La det steke i ca. 20 min. til bananbrødet er noenlunde fast i konsistensen – Ta den ut – Skjær bananen i 2 på langs, og – Legg halvdelene på toppen av brødet – Dryss over hakket sjokolade og valnøtter – Sett brødet tilbake i ovnen, og – La det steke videre i ca. 40 min. Til det har fått en fin gylden farge (samlet steketid ca. 60 min.) |
11 La brødet hvile et par minutter i formen før du løfter det ut, og – Avkjøles videre på rist |

Tips:
- Klipp til en stripe bakepapir like bred som bunnen av brødformen, da sparer du papir, brødet får fine kanter og det blir lett å løfte ut av formen (se bilde).
- Vær kreativ med toppingen! Del i skiver eller på annet vis for å sette ditt preg på brødet.
- Ønsker du mindre/mer «fudgekonsistens» på brødet kan du bruker mindre/mer banan
