Rett før Koronaen slo til, var vi på besøk hos noen eritreiske venner, og fikk lære å lage litt eritreisk mat. Helt siden den gang har jeg tenkt på å lage noen av oppskriftene selv og legge dem ut på bloggen. Men det ble liksom aldri. I morgen er det den Eritreiske nasjonaldagen / frigjøringsdagen, derfor tenkte jeg at det ble naturlig å bake Himbasha, som er et Eritreisk brød i dag . Det er et naturlig tilbehør til Eritreisk mat – og i morgen på selve dagen, kommer det en spennende oppskrift på bloggen . Ja, spennende for meg! Det passer uansett godt til å spise sammen med dette Eritreiske brødet.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 brød | Enkel |
Ingredienser:
3 dl | Vann (fingervarmt) |
½ pk | Gjær |
1 | Egg |
450 g | Hvetemel |
1 ts | Salt |
1 ts | Bukkhornfrø (Nigella seeds) |
1 ss | Smør (smeltet) |
Slik gjør du:
1 Ha vann i en bakebolle, – Smuldre i gjæren, og – Rør til det er oppløst – Visp inn egget – Tilsett mel, salt og Bukkhornfrø og – Elt deigen i 5-10 min. – Dekk deigen med bakeklede og – La den heve i ca. 30-60 min. til dobbel størrelse |
2 Sett stekeovnen på 220 grader, og – Legg bakepapir på en stekeplate |
3 Kna deigen, og – Form et flatt rundt brød (ca. 2 cm) – Dekorer brødet med en kniv – Dekk deigen med et bakeklede, og – La det etterheve til omtrent dobbel størrelse |
4 Stek brødet i 10 – 15 minutter |
5 Legg brødet over på rist, og – Pensle det med smeltet smør |
6 Serveres i trekanter, varm eller romtemperert |
