Fisk til middag – ovnsstekt sei med bacon, tomater og kålrotstappe

I dag blir det rett og slett ovnsstekt sei med bacon, tomater og kålrotstappe til middag. Det er skikkelig snadder!

Ovnsstekt sei med bacon, tomater og kålrotstappe  Ingredienser:  700 g	Seifilet 100 g	Bacon 200 g	Cherrytomater (med stilk) 1 ss	Persille (hakket - valgfritt)  Kålrotstappe  1 	Kålrabi (ca 400 g) 1 liten	Gulrot 3-4	Poteter  1 ss	Smør ½ dl	Melk 	Salt og pepper

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 Enkel

Ingredienser:

700 gSeifilet
100 gBacon
200 gCherrytomater (med stilk)
1 ssPersille (hakket – valgfritt)

Kålrotstappe

1Kålrabi (ca 400 g)
1 litenGulrot
3-4Poteter
1 ssSmør
½ dlMelk
 Salt og pepper

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 200 grader
– Smør en ildfast form
2 Skrell kålrot, gulrot og poteter
– Vask dem og
– Skjær dem i mindre biter, –
Kok dem helt møre
3 Legg seifiletene i den ildfaste forma
– Legg opp i tomatene
– Dryss over litt salt og pepper
4 Sett fisken i ovnen, og
Stek i ca. 10- 15 min.
5 Skjær baconet i terninger, og –
stek dem sprøe
6 Når kålrot, gulrot og poteter er kokt møre,
– Hell av vannet,
– Tilsett melk og smør, og
– Mos dem
– Smak til med salt og pepper
7 Legg en seifilet på hvert fat, sammen med tomater og rikelig med mos
– Dryss over bacon, og eventuelt hakket persille
– Server

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s