I dag blir det rett og slett ovnsstekt sei med bacon, tomater og kålrotstappe til middag. Det er skikkelig snadder!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | Enkel |
Ingredienser:
700 g | Seifilet |
100 g | Bacon |
200 g | Cherrytomater (med stilk) |
1 ss | Persille (hakket – valgfritt) |
Kålrotstappe
1 | Kålrabi (ca 400 g) |
1 liten | Gulrot |
3-4 | Poteter |
1 ss | Smør |
½ dl | Melk |
Salt og pepper |
Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 200 grader – Smør en ildfast form |
2 Skrell kålrot, gulrot og poteter – Vask dem og – Skjær dem i mindre biter, – Kok dem helt møre |
3 Legg seifiletene i den ildfaste forma – Legg opp i tomatene – Dryss over litt salt og pepper |
4 Sett fisken i ovnen, og Stek i ca. 10- 15 min. |
5 Skjær baconet i terninger, og – stek dem sprøe |
6 Når kålrot, gulrot og poteter er kokt møre, – Hell av vannet, – Tilsett melk og smør, og – Mos dem – Smak til med salt og pepper |
7 Legg en seifilet på hvert fat, sammen med tomater og rikelig med mos – Dryss over bacon, og eventuelt hakket persille – Server |
1 2 3