Lettbakte Havrehorn, som passer til det meste

Skikkelig saftige gode horn, som smaker godt til frokost, lunsj eller ettermiddagskaffen. Hvis vi skal på piknik, på tur eller på stranden, er disse hornene ofte en god følgesvenn. De kan spises som de er, eller de kan spises med ost, syltetøy eller andre pålegg.

Havrehorn Ingredienser: 6 dl Melk 150 g Smør 1 pk Gjær 750 g Hvetemel 250 g Havremel 1½ dl Sukker 1 Egg Havregryn

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
Ca. 203 timerEnkel

Ingredienser:

6 dlMelk
150 gSmør
1 pkGjær
750 gHvetemel
250 gHavremel
1½ dlSukker
1Egg
 Havregryn

Slik gjør du:

1 Smelt smør i en kasserolle
– Ha i 1½ dl melk
– Ha det over i en bakstebolle
– Ha i gjær, og rør den ut
2 Tilsett resten av melken, og
– Tilsett mel og sukker
3 Elt deigen 5-10 minutter,
– Tilsett eventuelt mer mel,
Deigen skal slippe bollen
4. Hev deigen under plast,
På et lunt sted i ca. 30-40 min.
(til dobbel størrelse)
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater
– Hell deigen ut på bordet
– Del den i 2
– Kjevle hver del ut til en stor runding, som
– Deles i 8 like store trekanter,
– Rull sammen hver trekant til horn
– Legg hornene på stekeplata

6 Sett hornene til til etterheving
7 Sett ovnen på 225 grader
8 Pensle Hornene med egg, og
– Strø over litt havregryn
– Stek i 8-10 minutter
9 8 Avkjøles på rist

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s