Skikkelig saftige gode horn, som smaker godt til frokost, lunsj eller ettermiddagskaffen. Hvis vi skal på piknik, på tur eller på stranden, er disse hornene ofte en god følgesvenn. De kan spises som de er, eller de kan spises med ost, syltetøy eller andre pålegg.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 20 | 3 timer | Enkel |
Ingredienser:
6 dl | Melk |
150 g | Smør |
1 pk | Gjær |
750 g | Hvetemel |
250 g | Havremel |
1½ dl | Sukker |
1 | Egg |
Havregryn |
Slik gjør du:
1 Smelt smør i en kasserolle – Ha i 1½ dl melk – Ha det over i en bakstebolle – Ha i gjær, og rør den ut |
2 Tilsett resten av melken, og – Tilsett mel og sukker |
3 Elt deigen 5-10 minutter, – Tilsett eventuelt mer mel, Deigen skal slippe bollen |
4. Hev deigen under plast, På et lunt sted i ca. 30-40 min. (til dobbel størrelse) |
5 Legg bakepapir på 2 stekeplater – Hell deigen ut på bordet – Del den i 2 – Kjevle hver del ut til en stor runding, som – Deles i 8 like store trekanter, – Rull sammen hver trekant til horn – Legg hornene på stekeplata |
6 Sett hornene til til etterheving |
7 Sett ovnen på 225 grader |
8 Pensle Hornene med egg, og – Strø over litt havregryn – Stek i 8-10 minutter |
9 8 Avkjøles på rist |
Penslet med egg og drysset med havregryn Verken Penslet med egg eller drysset med havregryn