Sprø Havrekjeks, og sommerprosjektet 2020

I år har jeg verdens mest spennende sommerprosjekt! Ja, det er faktisk skikkelig spennende. Min datter, har skikkelig lyst til å lære seg å hekle og jeg har ikke heklet siden jeg gikk på skolen. Ikke var jeg en flink hekler heller! absolutt ikke. Så i sommer har vi rett og slett bestemt oss for å lære å hekle helt fra bunnen av. Ikke bare sånn at vi hangler oss igjennom, men at vi lærer det skikkelig! (- ja, det er iallefall planen). OG i fjor sommer pusset vi blant annet opp det minste soverommet på sommerhuset vårt, som vi kaller kammerset. Det ble lilla og flott!

For å hoppe rett til oppskriften på sprø havrekjeks – trykk HER

Nå lurer du kanskje på hva alt dette har med sommerprosjektet2020 å gjøre? Jo, som du ser av bildet ovenfor mangler det et sengeteppe her! Derfor blir sommerprosjektet å hekle et sengeteppet til «kammerset». Nå tror du kanskje at det skal bli et tradisjonelt heklet sengeteppe – men nei! Vi skal hekle et lappeteppe, og ikke et hvilket som helst lappeteppe. Vi har tenkt å hekle lapper, med ulike hekleteknikker. Planen er å begynne med lapper med de enkleste teknikkene slik som fastmasker og staver, og forhåpentligvis avansere etterhvert. Planen er altså hekle 20 x 20 cm store lapper i ulike teknikker og farger. Først tenkte vi å hekle i lillanyanser, siden rommet er lilla. Men vi ombestemte oss fort da vi kom på garnbutikken, og endte opp med farger som forhåpentligvis både vil passe godt og live opp et lilla soverom!

Vi har nå kjøpt 10 nøster i forskjellige farger. Ti nøster er selvfølgelig alt for få nøster, men vi begynner her for å se om vi i det hele tatt får til å hekle, og om det blir et sengeteppe av det til slutt! Det hadde jo vært skikkelig gøy! Når vi får litt tid og ferie skal vi selvfølgelig begynne med en lapp hver med fastmasker. Jeg gleder meg og er utrolig spent på hvordan dette vil gå! – håper du også vil følge med på hvordan dette går! I mellomtiden baker jeg:

Sprø Havrekjeks

….. som er gode med ost eller syltetøy på.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
25 60 min. Lett  

Ingredienser:

100 g Margarin
2 ss Sukker
3 dl Havregryn
1 ts Bakepulver
½ dl Melk
2 dl Hvetemel

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 200 grader
2 Rør raskt sammen margarin og sukker
3 Bland inn det øvrige, til en deig
4 Hell deigen ut på et melet bakstebord
5 Kjevle ut til den er 2-3 mm tykk
6 Stikk ut runde kjeks
7 Legg dem på bakepapirkledd stekeplate
8 Prikk dem litt med en gaffel
10  La kjeksen avkjøles på stekebrettet
9 Stekes midt i ovnen, i – Ca. 10 minutter
10 La kjeksen avkjøles på stekebrettet

3 kommentarer Legg til din

 1. Signe Mary Knutsen sier:

  Tusen takk for alle flotte oppskrifter du deler. Har testet flere av de og flere skal det bli. Skal prøve Havrehornene neste gang. Blir spennende å følge med på hekleprosjektet.

  Liker

  1. heidisboble sier:

   Så hyggelig at du liker og har testet oppskriftene. La meg gjerne få vite hva du synes 🙂 Jeg er også skikkelig spent på sommerprosjektet vårt, og synes det er så flott at du følger med! Håper du får en flott dag! 🙂

   Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s