Pikekyss til den internasjonale kyssedagen

I dag er det den internasjonale kyssedagen! Så det er kanskje bare å gripe tak i noen og kysse i vei? Eller ikke? Med tanke på koronaen, bør en vel tenke seg lenge og vel om, før man feirer denne dagen med andre enn den man kysser på til hverdags. Så i dag kysser jeg på kallen og serverer han pikekyss.

Pikekyss / Marengstopper / marengs Ingredienser: 2 Eggehviter (romtempererte) 120 g Sukker 1 ts Sitronsaft 1 ts maizena

Ingredienser:

2 Eggehviter (romtempererte)
120 g Sukker
1 ts Sitronsaft
1 ts Maizena

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 100 grader
  2. Gni inn piskebollen med noen dråper sitron
  3. Pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum
  4. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere
  5. Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt.
  6. Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.
  7. Bland inn maizena, sitron og salt.
  8. Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir.
  9. Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag «topper» av ønsket størrelse.
  10. Sett brettet i stekeovnen, og stek i ca. time, til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni.
  11. Skru av ovnen, og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.
Pikekyss / Marengstopper / marengs Ingredienser: 2 Eggehviter (romtempererte) 120 g Sukker 1 ts Sitronsaft 1 ts maizena

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s