Pikekyss til den internasjonale kyssedagen

I dag er det den internasjonale kyssedagen! Så det er kanskje bare å gripe tak i noen og kysse i vei? Eller ikke? Med tanke på koronaen, bør en vel tenke seg lenge og vel om, før man feirer denne dagen med andre enn den man kysser på til hverdags. Så i dag kysser jeg på kallen og serverer han pikekyss.

Pikekyss / Marengstopper / marengs Ingredienser: 2 Eggehviter (romtempererte) 120 g Sukker 1 ts Sitronsaft 1 ts maizena

Ingredienser:

2 Eggehviter (romtempererte)
120 g Sukker
1 ts Sitronsaft
1 ts Maizena

Slik gjør du:

  1. Sett stekeovnen på 100 grader
  2. Gni inn piskebollen med noen dråper sitron
  3. Pisk eggehvitene uten å tilsette sukker til du får et hvitt og halvstivt skum
  4. Tilsett halvparten av sukkeret litt etter litt (i løpet av ca. tre minutter), og fortsett å piske til blandingen blir enda litt stivere
  5. Deretter tilsetter du resten av sukkeret, litt etter litt.
  6. Pisk videre til du har en glatt, skinnende og stiv marengs, etter ca. ytterligere 5 minutter.
  7. Bland inn maizena, sitron og salt.
  8. Finn frem to bakebrett som du kler med bakepapir.
  9. Bruk en sprøytepose eller lignende, ha i marengsen og lag «topper» av ønsket størrelse.
  10. Sett brettet i stekeovnen, og stek i ca. time, til marengsen er crispy utenpå, men fortsatt litt myk inni.
  11. Skru av ovnen, og la marengsen stå i stekeovnen (med døren igjen) til den er helt avkjølt.
Pikekyss / Marengstopper / marengs Ingredienser: 2 Eggehviter (romtempererte) 120 g Sukker 1 ts Sitronsaft 1 ts maizena

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s