Nå har vi heklet ferdig den tredje lappen til sengeteppet vårt, og jeg må ærlig innrømme at vi faktisk føler oss ganske flinke – og vi er ganske stolte av oss selv! Tre grunnteknikker, mestrer vi mer eller mindre, så lang: Fastmasker, halvstaver, og nå også staver. Lappene våre blir kanskje litt skjeve og skakke, men vi har konkludert med at det er noe av sjarmen. Vi er skikkelig spente på det ferdige produktet.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på Fisk i mangosaus – trykk HER
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på staver (st) – trykk HER

Navn | Stav |
Forkortelse | st |
Antall luftmasker (lm) til å snu med: | 3 |
Slik gjør du (Staver):
- – Legg opp et antall luftmasker (lm) + 3 lm til å snu med
- – Ta et kast på nålen, stikk nålen ned i 5. luftmaske fra nålen
- – Ta et nytt kast, og trekk nålen igjennom
- (du har nå tre masker på heklenålen)
- – Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom de to ytterste maskene
- (du har nå to masker på heklenålen)
- Ta et nytt kast på nålen og trekker igjennom de to resterende maskene
- (du har nå en maske på heklenålen)
- * Ta et kast og stikk nålen ned i neste maske
- – Ta et kast og trekk nålen igjennom
- (du har nå 2 masker på heklenålen)
- – Ta et nytt kast på nålen og
- – Trekk det igjennom begge maskene
- (du har nå 1 maske på heklenålen) *
* GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 3 luftmasker (til å snu med)


Dette er en skikkelig god, og litt søt indisk middagsrett. Serveres med Naanbrød, og/eller Gul ris.
Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 45-60 min. | Enkel/middels |
Ingredienser:
2 | Mangoer (godt modne) |
1 | Løk |
3 fedd | Hvitløk |
1 ½ dl | Kyllingkraft |
1 | Lime (skall og saft) |
1 ts | Ingefær (raspet) |
2 ss | Koriander (hakket) |
1 ts | Kajennepepper |
Salt | |
700 g | Fisk (hvit) |

Slik gjør du:
1 Hakk løk og hvitløk – Press sitronen og rasp skallet – Skrell mangoen, og – Kjør den til purreen i foodprosessor |
2 Sett en stekepanne på middelsvarme, og – Varm opp oljen – Ha i løken og – La den steke på middels/svak varme i ca. 10 min. Til den er myk |
3 Tilsett hvitløken, og – La det steke i ca. 1 min. |
4 Tilsett mangopurreen, kraften, limesaft, ingefær, salt og Kajennepepper |
5 La det hele koke i ca. 40 min – Tilsett fisken og la det trekke i 5-6 min. – Rør inn koriander, og ta sausen av varmen |
Anbefalt tilbehør:
eller
Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):