Sommermat – tunfisksalat med egg fra dverghøns

Jeg er så heldig å kjenne noen som har egne høner. Ikke nok med det- men jeg fikk et helt dusin egg i gave! Da følte jeg meg skikkelig heldig, og selvfølgelig ble det tunfisksalat med egg til middag! I denne salaten har jeg brukt miniegg fra Therese sine dverghøns. Det ble en skikkelig flott salat, toppet med en mengde små egg delt i to. Selvfølgelig kan man bruke helt vanlige egg i denne salaten, men jeg syntes de små minieggene gjorde seg godt – og de smaker selvfølgelig helt fortreffelig!

Tunfisk salat med egg fra dverghøns Ingredienser: 6 Egg (hardkokte) Salat blader ½ Rollosalat Cherrytomater (delt i 2) ½ Agurk (skivet) 80 g Oliven (svarte) 1 bx Tunfisk i vann (eller olje) Dressing (Valgfritt): 2 ss Olje (oliven) 1 ss Sitronsaft ¼ - ½ ts Salt
Tunfisksalat med miniegg fra Therese sine dverghøns

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
415 minEnkel

Ingredienser:

6 Egg (hardkokte)
 Salat blader
½Rollosalat
 Cherrytomater (delt i 2)
½Agurk (skivet)
80 gOliven (svarte)
1 bxTunfisk i vann (eller olje)

Dressing (Valgfritt):

2 ssOlje (oliven)
1 ssSitronsaft
¼ – ½ tsSalt
Tunfisksalat med egg fra minihøner Ingredienser: 6 Egg (hardkokte) Salat blader ½ Rollosalat Cherrytomater (delt i 2) ½ Agurk (skivet) 80 g Oliven (svarte) 1 bx Tunfisk i vann (eller olje) Dressing (Valgfritt): 2 ss Olje (oliven) 1 ss Sitronsaft ¼ - ½ ts Salt

Slik gjør du:

1 Kok eggene harde (ca. 10 min.)
– Skrell dem og del dem i 2 eller 4
2 Vask grønnsakene
– Renn av fisken og oliven
– Skjær rollosalaten i mindre biter
– Del cherrytomatene i 2, og
– Skjær agurken i tynne skiver
3 Legg noen salatblader i bunnen av fatet
– Legg på rollosalaten
– Fordel agurk og tomat utover salaten
– Fordel eggene utover salaten
– Fordel mindre biter av tunfisken over salaten og – Pynt med oliven
4 Rør sammen olje, eddik og salt, og
– Hell det over salaten som en dressing (rett før servering)
NB! Du kan godt bruke en rømmebasert dressing isteden
5 Serveres med brød og eventuelt smør
Tunfisk salat med egg fra minihøner Ingredienser: 6 Egg (hardkokte) Salat blader ½ Rollosalat Cherrytomater (delt i 2) ½ Agurk (skivet) 80 g Oliven (svarte) 1 bx Tunfisk i vann (eller olje) Dressing (Valgfritt): 2 ss Olje (oliven) 1 ss Sitronsaft ¼ - ½ ts Salt

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s