Jeg er så heldig å kjenne noen som har egne høner. Ikke nok med det- men jeg fikk et helt dusin egg i gave! Da følte jeg meg skikkelig heldig, og selvfølgelig ble det tunfisksalat med egg til middag! I denne salaten har jeg brukt miniegg fra Therese sine dverghøns. Det ble en skikkelig flott salat, toppet med en mengde små egg delt i to. Selvfølgelig kan man bruke helt vanlige egg i denne salaten, men jeg syntes de små minieggene gjorde seg godt – og de smaker selvfølgelig helt fortreffelig!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 15 min | Enkel |
Ingredienser:
6 | Egg (hardkokte) |
Salat blader | |
½ | Rollosalat |
Cherrytomater (delt i 2) | |
½ | Agurk (skivet) |
80 g | Oliven (svarte) |
1 bx | Tunfisk i vann (eller olje) |
Dressing (Valgfritt):
2 ss | Olje (oliven) |
1 ss | Sitronsaft |
¼ – ½ ts | Salt |

Slik gjør du:
1 Kok eggene harde (ca. 10 min.) – Skrell dem og del dem i 2 eller 4 |
2 Vask grønnsakene – Renn av fisken og oliven – Skjær rollosalaten i mindre biter – Del cherrytomatene i 2, og – Skjær agurken i tynne skiver |
3 Legg noen salatblader i bunnen av fatet – Legg på rollosalaten – Fordel agurk og tomat utover salaten – Fordel eggene utover salaten – Fordel mindre biter av tunfisken over salaten og – Pynt med oliven |
4 Rør sammen olje, eddik og salt, og – Hell det over salaten som en dressing (rett før servering) NB! Du kan godt bruke en rømmebasert dressing isteden |
5 Serveres med brød og eventuelt smør |
