Sommerlunsj med Ost- og skinkepai

Ost- og skinkepai er god sommermat. Flott til både lunsj og middag. Med brød, salat og aioli blir det et riktig herremålstid. NAM!

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3-4 60-90 min.Middels

Ingredienser:

Bunn:

3 dlHvetemel
100 gSmør
2-4 ssKaldt vann

Fyll:

4Egg
3 dlMelk
1 tsSalt
1 krm   Pepper
150- 200 gSkinke
100 g   Hvitost (revet)
1Mozzarella (i biter)
2 ssParmesan
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

Slik gjør du:

1 Lag bunnen:
– Ha alle ingrediensene i en foodprosessor
– Kjør det raskt sammen
– Pakk deigen i plast, og
– Legg den til avkjøling i kjøleskap
min.10 minutter (gjerne lengre)
2 Forbered fyllet:
– Rasp osten
– Riv parmesan
– Hell vannet av mozzarellaen, og
– Skjær/riv den i biter
– Skjær skinken i biter
– Visp sammen egg, melk, salt og pepper
3 Sett ovnen på 200 grader
4 Kjevle eller trykk den avkjølte deigen ut i ei paiform  
– Bunnen prikkes med gaffel
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

4A Forstek bunen (hvis du vil)
–  Stek i ca. 10-15 minutter (200 grader)
5 Legg Skinke i paibunnen
– Legg i den revne osten og Mozarellaen
– Strø over parmesan
–  Hell over egg- og melkeblandingen

6 Sett paien umiddelbart i ovnen
– Stek paien i 35-45 min. (200 grader; midt i ovnen),  
eller til paien er gylden og egget har stivnet
7 Servers varm eller lunken
Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

Godt som tilbehør til ost- og skinke pai:

Ost- og skinkepai Ingredienser: Bunn: 3 dl Hvetemel 100 g Smør 2-4 ss Kaldt vann Fyll: 4 Egg 3 dl Melk 1 ts Salt 1 krm Pepper 150 g Skinke 100 g Ost (revet) 1 Mozzarella (i biter) 2 ss Parmesan

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s