Sushibowl med marinert laks og scampi til lunsj. Sushibowl er skikkelig godt. Ja, jeg synes til og med at sushibowl er bedre enn vanlig sushi, og det sier ganske mye, for jeg er skikkelig glad i sushi!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3-4 | 30 min. | enkel |
Ingredienser:
300 g | Sushi-ris |
1/2 dl | Sushi -eddik |
1 ts | Sukker |
300 g | Laksefilet (salma) |
200 g | Scampi |
1 pk | Crabsticks |
1-2 | Mango |
3 | Avokado |
5 | Vårløk |
100 g | Edamame bønner |
½ | Agurk |
1 | Gulrot |
Marinade:
4 ss | Soyasaus |
2 ss | Sesamolje |
2 ss | Sesamfrø |
1 ts | Chilisaus (valgfri) |

Slik gjør du:
1 Kok risen etter anvisning på pakken |
2 Rens bønnene – Skjær opp avokado, mango agurk, og vårløk – Skrell og vask gulroten – Skjær den i strimler |
3 Lag marinade: – Bland sammen: Soyasaus sesamolje Sesamfrø Chilisaus |
4 Skjær laksen i terninger – Vend laksebitene og scampien inn i marinaden |
5 Når risen er ferdig kokt: – Bland inn 1/2 dl eddik og 1 ts sukker Rør godt, så det fordeles jevnt |
6 Opplegging: – Ha ris i bunnen av bollene, – Legg på avokado, mango, agurk, bønner og gulrot – Topp med laks og vårløk |
7 Server gjerne soyasaus, ingefær og wasabi til |
