Nå begynner vi virkelig å få en skikkelig stor haug med lapper til lappeteppet vårt, I morgen eller i alle fall en av de nærmeste dagene skal vi legg utover teppet og så hvordan dette puslespillet passer sammen. Men det blir ikke i dag. Derimot blir det søtpotet til middag.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på søtpotet med fetaostkrem – trykk HER
Navn | Lotusmønster |
Forkortelse | – |
Alternativt navn | Lotus Mønstervariasjoner med staver og fastmasker |
Antall luftmasker (lm) til å snu med: |

Slik hekler du Lotusmønster (mønstervariasjoner med staver og fastmasker)
- Legg opp et antall luftmasker (lm) delbart med 3 + 1, 1 lm til å snu med
Rad 1:
- 1 fastmaske (fm) i 2. maske (m) fra nålen
- * 2 lm,
- Hopp over 2 m, 1 fm i neste m *
- GJENTA fra * til * raden ut, snu med 3 lm
Rad 2:
- 1 stav (st) i første fm
- *3 st i neste fm*
- GJENTA fra * til * raden ut, men avslutt med 2 st i siste fm. Snu med 1 lm.
- Rad 3:
- 1 fm i første st
- *2 lm, 1 fm i den andre av de 3 st*
- GJENTA fra * til * raden ut,
- Avslutt med 2 lm, 1 fm i snumasken.
- Snu med 3 lm
GJENTA rad 2 og 3



Bakt søtpotet med fetaostkrem, spinat og pinjekjerner er en skikkelig digg! Og hva er det ikke å like? – Bakt søtpotet, toppet med rødløk og spinat, fetaostkrem og ristede pinjekjerner. NAM!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
4 | 60 min | Enkel |
Ingredienser:
4 | Søtpoteter (eller to store) |
1 | Rødløk |
1 ss | Olje (raps) |
200 g | Baby spinat (fersk) |
30 g | Pinjekjerner |
250 g | Cottage Cheese |
100 g | Fetaost |
Salt, pepper | |
Pepper |

Slik gjør du:
1. Sett stekeovnen på 200 grader |
2. Vask søtpotetene, og – Stikk hull i den med en gaffel – Ha dem i en ildfast form, og – Sett dem i stekeovnen – Stek i ca. 60 min., eller til potetene er blitt myk hele veien igjennom NB! Størrelsen på potetene bestemmer hvor lenge de må steke |
3. Lag feteostkremen: – Bland sammen cottagecheese, og – Smuldret Fetaosten – Bland sammen |
4. Rist Pinjekjernene på en tørr panne |
5. Lag spinattoppingen: – Skjær rødløken i skiver, og – Stek løken til den blir myk – Tilsett spinaten, og – Stek til den har sunket sammen – Smak til med salt og pepper |
6 Skjær av toppen på poteten, – Legg på spinattopping, og – Fetaostkremen – Strø over de ristede pinjekjernene |

Tips! Du kan eventuelt tilsette 1 ss olivenolje, og 1 ts chilipulver i fetaostkremen hvis du ønsker
Hekleteknikker brukt i sommerprosjektet 2020 – sengeteppe (lappeteppe):
