Dette er en skikkelig god oppskrift på Bønne- og Quinoaboller med chilimajones og syltet rødløk i tortilla-lefser. Selv den mest standhaftige kjøtteteren, vil ikke savne kjøtt i denne retten.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 3 | 60 min. | Enkel/Middels |
Ingredienser:
| 50 g | Quinoa |
| 1 dl | Grønsakskraft (eller -buljong) |
| 400 g | Bønner (hvite) |
| 1 | Sjalottløk |
| ½ ts | Kajennepepper |
| 1 ts | Paprikapulver |
| 1 ss | Oregano (tørket) |
| 1 ts | Koriander (malt) |
| 1 ss | Ketchup |
| 30 g | Brødrasp |
| 1 | Egg |
| Salt, pepper | |
| Olje | |
| 6 | Tortillalefser |
| Salat |
Syltet rødløk:
| 1 | Rødløk |
| 1 dl | Vann |
| ½ dl | Eddik (7%) |
| 1 dl | Sukker |
Chilimajones:
| 2 dl | Majones |
| 1 ss | Rømme |
| 2 ts | Sursøt-chilisaus |
| 1 ts | Sitronsaft |
| Salt og pepper |
TIPS! Du kan bruke hermetiske bønner hvis du ønsker det. Men det enkleste og ikke minst billigste er å kjøpe en stor pose med bønner, og alt eller halvparten. Det du ikke bruker kan du dele opp i passe porsjoner og legge i fryseren. Bønnene er gode i mange varme og kalde retter.
Slik gjør du:
| 1 Begynn med den syltede rødløken: – Skjær løken i tynne skiver Kok opp vann, sukker og eddik, og – La det koke til sukkeret er oppløst – Ta kasserollen vekk fra varmen, og – Ha i rødløken – Rør rundt og – La det stå mens du tilbereder resten, og itl det er avkjølt |
| 2 Lag Chilimajonesen: – Bland sammen alle ingrediensene, – La majonesen stå mens du tilbereder resten |
| 3 Kok quinoaen i grønnsaksbuljong |
| 4 Finhakk løk og hvitløk |
| 5 Sett stekepannen på middelsvarm, og – Varm opp 1-2 ss olje – Ha i løken og la den surre i ca.3 min., – Tilsett hvitløk og krydder, – La det surre videre til løken er myk |
| 6 Ha løkblandingen, bønner, quinoa, brød, egg, sitronsaft, Ketchup, salt og pepper i foodprosessor NB! Hvis du bruker hermetiske bønner, må de skylles godt først – Kjør til du får en jevn blanding |
| 7 Form deigen til små boller, – Trykk dem litt flate – La dem stå i kjøleskapet mens du dekker bordet, og – Vasker salaten |

| 8 Stek bollene i olje, Til de er gjennomstekte og gylne |
| 9 Serveres med tortillalefser, chilimajones, syltet rødløk og salat |


