Kjøttfri mandag med Bønne- og Quinoaboller med chilimajones og syltet rødløk

Dette er en skikkelig god oppskrift på Bønne- og Quinoaboller med chilimajones og syltet rødløk i tortilla-lefser. Selv den mest standhaftige kjøtteteren, vil ikke savne kjøtt i denne retten.

Ingredienser: 50 g Quinoa 1 dl Grønsakskraft (eller -buljong) 400 g Bønner (hvite) 1 Sjalottløk ½ ts Kajennepepper 1 ts Paprikapulver 1 ss Oregano (tørket) 1 ts Koriander (malt) 1 ss Ketchup 30 g Brødrasp 1 Egg Salt, pepper Olje 6 Tortillalefser Salat Syltet rødløk: 1 Rødløk 1 dl Vann ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker Chilimajones: 2 dl Majones 1 ss Rømme 2 ts Sursøt-chilisaus 1 ts Sitronsaft Salt og pepper
Tortilla med Bønne- og Quinoaboller, chilimajones og syltet rødløk

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
360 min.Enkel/Middels

Ingredienser:

50 gQuinoa
1 dlGrønsakskraft (eller -buljong)
400 gBønner (hvite)
1Sjalottløk
½ tsKajennepepper
1 tsPaprikapulver
1 ssOregano (tørket)
1 tsKoriander (malt)
1 ssKetchup
30 gBrødrasp
1Egg
 Salt, pepper
 Olje
6Tortillalefser
 Salat

Syltet rødløk:

1Rødløk
1 dlVann
½ dlEddik (7%)
1 dlSukker

Chilimajones:

2 dlMajones
1 ssRømme
2 tsSursøt-chilisaus
1 tsSitronsaft
 Salt og pepper

TIPS!  Du kan bruke hermetiske bønner hvis du ønsker det. Men det enkleste og ikke minst billigste er å kjøpe en stor pose med bønner, og alt eller halvparten. Det du ikke bruker kan du dele opp i passe porsjoner og legge i fryseren. Bønnene er gode i mange varme og kalde retter.

Slik gjør du:

1 Begynn med den syltede rødløken:
– Skjær løken i tynne skiver
Kok opp vann, sukker og eddik, og – La det koke til sukkeret er oppløst – Ta kasserollen vekk fra varmen, og
– Ha i rødløken
– Rør rundt og
– La det stå mens du tilbereder resten, og
itl det er avkjølt
2 Lag Chilimajonesen:
–  Bland sammen alle ingrediensene,
– La majonesen stå mens du tilbereder resten
3 Kok quinoaen i grønnsaksbuljong
4 Finhakk løk og hvitløk
5 Sett stekepannen på middelsvarm, og
– Varm opp 1-2 ss olje
– Ha i løken og la den surre i ca.3 min.,
– Tilsett hvitløk og krydder,
– La det surre videre til løken er myk
6 Ha løkblandingen, bønner, quinoa, brød, egg, sitronsaft, Ketchup, salt og pepper i foodprosessor
NB! Hvis du bruker hermetiske bønner, må de skylles godt først
– Kjør til du får en jevn blanding
7 Form deigen til små boller,
– Trykk dem litt flate
– La dem stå i kjøleskapet mens du dekker bordet, og
– Vasker salaten
Ingredienser: 50 g Quinoa 1 dl Grønsakskraft (eller -buljong) 400 g Bønner (hvite) 1 Sjalottløk ½ ts Kajennepepper 1 ts Paprikapulver 1 ss Oregano (tørket) 1 ts Koriander (malt) 1 ss Ketchup 30 g Brødrasp 1 Egg Salt, pepper Olje 6 Tortillalefser Salat Syltet rødløk: 1 Rødløk 1 dl Vann ½ dl Eddik (7%) 1 dl Sukker Chilimajones: 2 dl Majones 1 ss Rømme 2 ts Sursøt-chilisaus 1 ts Sitronsaft Salt og pepper

8 Stek bollene i olje, Til de er gjennomstekte og gylne
9 Serveres med tortillalefser, chilimajones, syltet rødløk og salat

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s