Det er så hyggelig å ha sitt eget lille plommetre, hvor man kan plukke plommer og spise. Mine plommer er røde og søte med masser av saft i seg. På søndag var de helt klar for høsting (selv om vi har spist av plommene lenge). Det lille treet mitt gav oss 10 kg med plommer – det er ikke verst for et lite tre.
Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på plommesaft – trykk HER




Det er kanskje litt vel ekstravagant å lage plommesaft, når man bare har et lite plommetre – men plommesaft er kanskje den safta som er mest populær her i huset – og en av de jeg likte aller best som barn. Så derfor saftet jeg litt av avlingen. Og plommesaft er skikkelig godt …

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
Ca. 1 ½ liter | Enkel |
Ingredienser:
1 kg | Plommer (godt modne) |
2 dl | Vann |
200- 400 g | Sukker (pr. liter saft) |
1 krm | Natriumbensoat (pr. liter saft – Valgfritt) |
Tips!
- I mormors oppskrift står det Natriumbensoat, men jeg bruker ofte sitronsyre i stedefor – og det fungerer fint
- Hvis du skal fryse safta trenger du ikke konserveringsmiddel
- Smak deg frem når det gjelder sukker
- Hvor mye sukker du trenger avhenger av hvor søte plommene er, og hvor søt du liker safta
Slik gjør du:
1 Skyll plommene |
2 Ha plommene i en kasserolle, og – Hell over vannet |
3 La det koke under lokk til Plommene har kokt i stykker (klem gjerne i stykker plommene mot kanten av kasserollen) |
4 Sil saften gjennom en sileduk, eller Gjennom melsikten |
5 Vask kasserollen, – Mål opp saften, og – Hell den tilbake i kasserollen |
6 Tilsett sukkeret, (smak deg litt frem) – La saften koke opp, og – Fjern eventuelt skummet – Smak eventuelt til med mer sukker |
7 Hvis du skal oppbevaresaften på flasker: – Rør ut Natriumbensoat i litt av saften, og – Ha det i kasserollen – Fyll saften på rene, varme flasker og – Lukk dem med en gang |
7 A Hvis du skal fryse saften: – Avkjøl saften – Fyll saften i frysebeger – Legg den i fryseren |
7 B Eller drikk saften med en gang |
