Dagens middag – Rødbetburger og supergrovt burgerbrød

Rødbetburgerne er saftige og gode. Et godt alternativ på en kjøttfridag. Tar du deg tid til å lage de supergrove burgerbrødene til, så blir det utrolig godt. Burgerbrødene kan lages på for hånden, og tas opp av fryseren , og bare skjerpes litt i ovnen før servering.

Rødbetburger Ingredienser: 500 g Rødbeter 1 Løk 1 Gulrot 2 ss Olje (nøytral) ¼ ts Kummen 2 Egg 2 ss Hvetemel 1½ ts Salt ¼ ts Pepper
Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
4   Enkel/middels

Ingredienser:

500 g Rødbeter
1 Løk
1 Gulrot
2 ss Olje (nøytral)
¼ ts Spiskummen
2 Egg
2 ss Hvetemel
1½  ts Salt
¼ ts Pepper
4 Supergrove hamburgerbrød (for oppskrift trykk HER)

Slik gjør du:

1 Skrell og finhakk løk, gulrot, rotselleri og rødbeter
2 Ha olje i en middels varm stekepanne, og
– Tilsett løken
– La den surre ca. 1-2- min.
– Tilsett rotfruktene (gulrot, rotselleri og rødbeter), og
– Stek videre til alt er blitt mykt (ca. 5 min.)
– Slå av plata, og la det avkjøles litt
4 Rør sammen rotfruktene, egg, hvetemel, salt og pepper
– Form deigen til 4 burgere, og
– Stek dem i 2 ss smør,
– Ca. 2-3 min. på hver side
5 Serveres i
Supergrove hamburgerbrød, sammen med
– Grønn salat

Rødbetburger Ingredienser: 500 g Rødbeter 1 Løk 1 Gulrot 2 ss Olje (nøytral) ¼ ts Kummen 2 Egg 2 ss Hvetemel 1½ ts Salt ¼ ts Pepper

Forslag til andre typer burgerbrød (for oppskrift trykk på lenken ved siden av eller under bildet):

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s