Spenstig sitronkake med pære- og ferskenbiter. Sitron pære og fersken er kanskje ikke kombinasjoner som er de aller vanligste. Dette blir en frisk sitronkake, med en spenstig smak.

| Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
| 1 | 75 min. | Enkel |
Ingredienser:
| 125 g | Smør (smeltet) |
| 2 | Pærer (godt modne) |
| 2 | Fersken (godt modne) |
| 2 | Sitroner (skall og saft) |
| 4 | Egg |
| 2 dl | Sukker |
| 3 ½ dl | Hvetemel |
| 1 ts | Bakepulver |
Slik gjør du:
| 1 Sett stekeovnen på 175 grader, og – Smør en rund kakeform (ca 24-26 cm) |
| 2 Smelt smør |
| 3 Rasp skallet på sitronene (kun det gule) – Press sitronene |
| 4 Skrell pærer og fersken – Skjær dem i biter, og – Legg dem i sitronsaften, og – Sett det til side |
| 5 Bland sammen egg, sukker og sitronskall i en annen bolle, og – Pisk til eggedosis (ca. 5 min.) |
| 6 Sikt sammen mel, bakepulver |
| 7 Hell det noe avkjølte smøret forsiktig ned langs kanten på bollen |
| 8 Tilsett halvparten av melblandingen, og – Vend det inn i røren – Vend det forsiktig inn |
| 9 Vend forsiktig inn pærer, fersken og sitron |
| 10 Ha røra i den smurte kakeformen |
| 11 Stek i ca 50 min. |

