Tapas – Focaccia

Når man spiser Tapas er jo et god brød et must! Denne gangen velger jeg focaccia – myk og god med sprø skorpe toppet med salt og oliven. Kjempe godt! Du kan selvfølgelig halvere posisjonen hvis dere ikke er så mange, men da trenger du ei mindre form (kanskje 20X30)? Eller du kan legge det som ikke spises i fryseren og varme den opp neste gang du har pasta eller suppe til middag.

1 ½ l Hvetemel (900g) 1 pk Gjær 7 ½ dl Vann (fingervarmt) 1 ts Salt 1-2 ts Sukker 3 ss Olivenolje Flaksalt, oliven, olivenolje
Focaccia delt i to – jeg bruker å ha oliven på noe av focacciaen og bare salt på resten, da blir det litt for enhver smak.

Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad
  6-8 90 min Enkel

Ingredienser:

1 ½ l Hvetemel (900g)
1 pk Gjær
7 ½ dl Vann (fingervarmt)
1 ts Salt
1-2 ts Sukker
3 ss Olivenolje
   
  Flaksalt, oliven, olivenolje

Tips! Du kan godt bruke tørrgjær, bland da gjæra rett i melet, før du tilsetter vann.

1 ½ l Hvetemel (900g) 1 pk Gjær 7 ½ dl Vann (fingervarmt) 1 ts Salt 1-2 ts Sukker 3 ss Olivenolje Flaksalt, oliven, olivenolje
Focaccia med oliven og salt

Slik gjør du:

1 Løs opp gjæren i vannet
2 Bland alt det tørre i en bakstebolle
3 Tilsett vann og gjær
4 Elt deigen (5 min)
5 Tilsett oljen og elt
6 Heves til i ca 45 min
7 Ha deigen i ei godt smurt langpanne
8 Sett ovnen på 200 grader
9 Etterhev, mens ovnen blir varm
10 Pensle forsiktig over med litt olivenolje
Stikk fingrene i deigen for å lage hull
Dytt ned oliven og dryss over salt
11 Stekes i ca 40 min.

1 ½ l Hvetemel (900g) 1 pk Gjær 7 ½ dl Vann (fingervarmt) 1 ts Salt 1-2 ts Sukker 3 ss Olivenolje Flaksalt, oliven, olivenolje
Velbekommet – Buon appetito !

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s