Når man spiser Tapas er jo et god brød et must! Denne gangen velger jeg focaccia – myk og god med sprø skorpe toppet med salt og oliven. Kjempe godt! Du kan selvfølgelig halvere posisjonen hvis dere ikke er så mange, men da trenger du ei mindre form (kanskje 20X30)? Eller du kan legge det som ikke spises i fryseren og varme den opp neste gang du har pasta eller suppe til middag.

Porsjoner: | Tid: | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 90 min | Enkel |
Ingredienser:
1 ½ l | Hvetemel (900g) |
1 pk | Gjær |
7 ½ dl | Vann (fingervarmt) |
1 ts | Salt |
1-2 ts | Sukker |
3 ss | Olivenolje |
Flaksalt, oliven, olivenolje |
Tips! Du kan godt bruke tørrgjær, bland da gjæra rett i melet, før du tilsetter vann.

Slik gjør du:
1 Løs opp gjæren i vannet |
2 Bland alt det tørre i en bakstebolle |
3 Tilsett vann og gjær |
4 Elt deigen (5 min) |
5 Tilsett oljen og elt |
6 Heves til i ca 45 min |
7 Ha deigen i ei godt smurt langpanne |
8 Sett ovnen på 200 grader |
9 Etterhev, mens ovnen blir varm |
10 Pensle forsiktig over med litt olivenolje Stikk fingrene i deigen for å lage hull Dytt ned oliven og dryss over salt |
11 Stekes i ca 40 min. |
