«Adventsgaven» av Jenny Gladewell og Churros

Det er kanskje alt for tidlig å begynne å lese bøker om jul og advent. Men i den siste uken har jeg hatt et skrikende behov for koselig og enkel underholdning. Derfor har jeg i de siste dagene jeg lest «Adventsgaven», som er skrevet av Jenny Gladewell. Selv om Gladwell er født og oppvokst i London og bosatt i Skottland, er det meste av handlingen i denne boka lagt til Norge. Og det er jo skikkelig gøy!

Hvis du ønsker å hoppe rett til oppskriften på Churros, TRYKK HER!

Gladwell, Jenny (2019) «Adventsgaven», Gyldendal OG Ingredienser: 75 g Smør 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Vann 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg Slik gjør du: 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør - Tilsett hvetemelet, og - Rør til deigen former seg il en ball 2 Rør inn eggene - Ett om gangen - Til en jevn og myk deig 3 Ha deigen over i en sprøytepose Gjerne med en stjerneformet tipp 4 Varm olje (180 grader) 5 Stek churrosene i oljen: - Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) - Når de er gylne ta dem opp av oljen, og (bruk en klype eller en frityrsleiv) - Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger https://heidisboble.no/

I denne boka møter vi Jane, som er journalist. Hun har kjærlighetssorg, og ser egentlig ikke frem til å feire denne julen. I november er en noen journalister og bloggere invitert av Visit Oslo og Innovasjon Norge, noen merkevarer mm. til å komme til Norge, oppleve norske juletradisjoner, spise norsk julemat og ikke minst bli med på utvelgelsen og hoggingen av treet som skal sendes til London. Av redaktøren sin blir Jane valgt ut og sendt til Norge for å skrive en artikkel omdette  Juletreet som Norge hvert år, siden 1947, sender til London. Umotivert og trist til sinns reiser Jane av sted.  …

Gladwell, Jenny (2019) «Adventsgaven», Gyldendal OG Ingredienser: 75 g Smør 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Vann 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg Slik gjør du: 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør - Tilsett hvetemelet, og - Rør til deigen former seg il en ball 2 Rør inn eggene - Ett om gangen - Til en jevn og myk deig 3 Ha deigen over i en sprøytepose Gjerne med en stjerneformet tipp 4 Varm olje (180 grader) 5 Stek churrosene i oljen: - Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) - Når de er gylne ta dem opp av oljen, og (bruk en klype eller en frityrsleiv) - Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger https://heidisboble.no/

I boka følger vi Jane. Vi får innblikk i hennes liv, hennes karriere og hvorfor hun har kjærlighetssorg. I tillegg får følge med på hennes Norgesreise, vi tar del i hennes personlige utvikling som menneske og venn på denne reisen.  Ikke bare får vi Janes opplevelser og «oppvåkning» på denne Norges turneen, vi får også en parallell historie om maidagene 1940, andre verdenskrig og om Thomas og hans hemmelighet. Man kan jo ikke bli noe annet enn bergtatt av denne glitrende historien som bare oser av snø, juletradisjoner og norsk natur. Har du ikke kommet i julestemning enda, så anbefaler jeg deg å lese denne. Uten tvil, terningkast: 5

Ingredienser: 75 g Smør 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Vann 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg Slik gjør du: 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør - Tilsett hvetemelet, og - Rør til deigen former seg il en ball 2 Rør inn eggene - Ett om gangen - Til en jevn og myk deig 3 Ha deigen over i en sprøytepose Gjerne med en stjerneformet tipp 4 Varm olje (180 grader) 5 Stek churrosene i oljen: - Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) - Når de er gylne ta dem opp av oljen, og (bruk en klype eller en frityrsleiv) - Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger https://heidisboble.no/

Churros

Churros er enkelt å lage og smaker godt spesielt etter en tapas lunsj

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
4-6 Enkel

Ingredienser:

75 gSmør
2 ssSukker
1 tsVaniljesukker
2 ½ dlVann
2 ½ dlHvetemel
3Egg

Slik gjør du:

1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør
– Tilsett hvetemelet, og
– Rør til deigen former seg il en ball
2 Rør inn eggene
– Ett om gangen
– Til en jevn og myk deig
3 Ha deigen over i en sprøytepose
– Gjerne med en stjerneformet tipp
4 Varm olje
(180 grader)
5 Stek churrosene i oljen:
– Sprøyt deigen rett i oljen
Hver churros skal være ca. 10 cm lang
(klipp dem med saks)
– Når de er gylne ta dem opp av oljen,
(bruk en klype eller en frityrsleiv
– Legg de på tørkepapir
Du må steke i flere omganger
6 Servers nystekte,
overstrødde med sukker eller
med sjokoladesaus

Ingredienser: 75 g Smør 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Vann 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg Slik gjør du: 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør - Tilsett hvetemelet, og - Rør til deigen former seg il en ball 2 Rør inn eggene - Ett om gangen - Til en jevn og myk deig 3 Ha deigen over i en sprøytepose Gjerne med en stjerneformet tipp 4 Varm olje (180 grader) 5 Stek churrosene i oljen: - Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) - Når de er gylne ta dem opp av oljen, og (bruk en klype eller en frityrsleiv) - Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger https://heidisboble.no/

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Gladwell, Jenny
  • Tittel: «Adventsgaven»
  • Originaltittel: «A gift in December»
  • Oversatt av: Kari Willie Rekdal (MNO)
  • Sjanger: Jul, chick.litt. romantikk
  • Sider: 294
  • Forlag: Gyldendal
  • Utgitt: 2019
  • Først utgitt: Hodder & Stoughton (2019)
  • Tilegnet: Moholt bibliotek

Gladwell, Jenny (2019) «Adventsgaven», Gyldendal OG Ingredienser: 75 g Smør 2 ss Sukker 1 ts Vaniljesukker 2 ½ dl Vann 2 ½ dl Hvetemel 3 Egg Slik gjør du: 1 Kok opp vann, sukker, vaniljesukker og smør - Tilsett hvetemelet, og - Rør til deigen former seg il en ball 2 Rør inn eggene - Ett om gangen - Til en jevn og myk deig 3 Ha deigen over i en sprøytepose Gjerne med en stjerneformet tipp 4 Varm olje (180 grader) 5 Stek churrosene i oljen: - Sprøyt deigen rett i oljen Hver churros skal være ca. 10 cm lang (klipp dem med saks) - Når de er gylne ta dem opp av oljen, og (bruk en klype eller en frityrsleiv) - Legg de på tørkepapir Du må steke i flere omganger https://heidisboble.no/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s