Clare Empsons «Femten år senere» samt små, salte poteter med aioli

I denne uken har jeg lest Clare Empsons  «Femten år senere». Jeg har ikke lest noe av Empson tidligere. Men boka var rosa og har fått god kritikk og forfatteren er blitt sammenlignet med forfattere som Liane Moriarty og Gilian Flynn.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på bakte småpoteter – trykk HER

Empson, Clare (2018) «Femten år senere», Bastion OG Bakte småpoteter Ingredienser: 450 g Nypoteter (små) 1 ss Olje (oliven) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

I boka møter vi Catherine som har stengt hele verden ute, har dukket dypt ned i fortiden og befinner seg på en psykiatrisk institusjon. Hun klarer ikke å kommunisere med noen. – Ikke en gang med sin mann og sine to barn. For femten år siden da Catherine og Lucian studerte, forelsket de seg. Men plutselig forlater da Catherine, Lucian uten å komme med noen forklaring på hva som har skjedd. Nå, 15 år senere, møttes de igjen, og Lucian prøver å finne ut hva som skjedde for 15 år siden. Men Cathrine stenger hele verden ute …

Empson, Clare (2018) «Femten år senere», Bastion OG Bakte småpoteter Ingredienser: 450 g Nypoteter (små) 1 ss Olje (oliven) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Gjennom tilbakeblikk blir historien om hva som hendte fortalt både gjennom Cathrine og Lucians sine minner.  Jeg som leser hadde skikkelig problem med denne boka. Det var vanskelig å følge med i denne boka. Jeg vet ikke hvorfor, for jeg har lest mange bøker med parallelle historier, som jeg ikke hadde noe problem med, og som jeg faktisk har likt. Men her er det både Cathrine og Lucian om forteller, og historien fortelles både i nåtid, og med 15 år gamle tilbakeblikk, og 4 måneder gamle tilbakeblikk. Det gjør det bare enda mer rotete er at hvert tilbakeblikk er utrolig kort, bare noen sider.  Som leser må man være skikkelig oppmerksom på sprangene i tid og på hvem det er som til enhver tid forteller. For meg ble dette alt for rotete og uoversiktlig.Det hjelper vel ikke på at boka er kjedelig og overraskelsene små og få.  Selve boka har vel alt en kan forlange av denne typen bok slik som blant annet kjærlighet, besettelse, skyldfølelse, intriger, trauma og løgner. Likevel fremstår boka som utrolig kjedelig, rotete og forutsigbar.  Jeg tenkte flere ganger; «NEI, dette gidder jeg faktisk ikke å lese». Men jeg er dessverre skikkelig sta og leser alltid bøkene ferdig, (nesten) uansett.  Så jeg kom meg igjennom den til slutt. – I ettertid synes jeg hele det var bortkastet av tid. Jeg burde bare ha lagt den fra meg med en gang. Terninngkast: 1

Bakte småpoteter

Bakte småpoteter Ingredienser: 450 g Nypoteter (små) 1 ss Olje (oliven) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Disse små salte potetene er gode som tilbehør til kjøtt og fisk, De er om mulig enda bedre som en tapas rett, servert enten sammen med eller overrislet med Aioli.

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
 4-6 45 min Enkel

Ingredienser:

450 gNypoteter (små)
1 ssOlje (oliven)
 Salt (Flak)

Bakte småpoteter Ingredienser: 450 g Nypoteter (små) 1 ss Olje (oliven) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på180
2 Hvis poteten ikke er små, skjær den i biter
3 Ha poteten i en ildfast form,
– Dryss over litt oljen, og
– Litt salt
4 Stekes i 30 – 45 min.
Til potetene er myke
5 Serveres varme

Foreslått tilbehør:

Generelle opplysninger om dagens bok:

Empson, Clare (2018) «Femten år senere», Bastion OG Bakte småpoteter Ingredienser: 450 g Nypoteter (små) 1 ss Olje (oliven) Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s