«Et juleeventyr» av Abby Clements og honningpai

Jeg følte virkelig behov for å lese en enkel, koselig bok, uten for store konflikter og problem denne uka. Så jeg valgte «Et juleeventyr» av Abby Clements, som viste seg å være en slik bok. Ikke noe drama, eller store spørsmål, men rett og slett en feelgoodbok, som handler om advent, fellesskap, familie og vennskap.

Hvis du vil hoppe rett til oppskriften på honningpai, trykk HER

Clements, Abby (2019) «Et juleeventyr» Bladkompaniet OG Honningpai Ingredienser: Paibunn: 5 dl Mel 180 g Margarin 3-4 ss Vann (kaldt) Fyll: 5 dl Melk 2 ½ dl Fløte 3 Egg 200 g Honning 50 g Sukker (lyst brunt) 50 g Sukker (hvitt) 3 ss Maisenna 1 ts Vaniljeekstrakt ⅛ ts Salt https://heidisboble.no/honningpai/
Clements, Abby (2019) «Et juleeventyr» Bladkompaniet og honningpai

I boka møter vi barndomsvennene Laurie og Rachel, som nå er blitt voksne og lever svært så forskjellige liv. Laurie bor i London, er singel, har kjærlighetssorg og jobber i motebransjen. Rachel giftet seg (veldig) tidlig med ungdomskjæresten Aiden, er hjemmeværende, bor på landsbygda med mann og to barn. Boka starter mandag 20 november, og Laurie som er arbeidsnarkoman har gjort en kjempetabbe på jobb, og blir permittert med umiddelbar virkning i 3 måneder. Rachel er derimot i gang med juleforberedelsene sammen med sin svigermor Bea. Men så viser det seg at Bea er syk, og legges inn på et sykehus i London. Rachel og barna følger med for å passe på henne. Siden Aiden og Rachel har økonomiske problemer har de ikke råd til å bo på hotell mens Bea er innlagt. Laurie som nå har «ferie», tilbyr seg å bytte hus med dem i noen uker. Her i fra utspiller boka seg. Motebevisste, urbane og minimalistiske Rachel drar til landsbygda, mens den hjemmekjære, rurale, familieorienterte Laurie forsøker å ta seg av familien, inkludert svigermor Bea i London.

Clements, Abby (2019) «Et juleeventyr» Bladkompaniet OG Honningpai Ingredienser: Paibunn: 5 dl Mel 180 g Margarin 3-4 ss Vann (kaldt) Fyll: 5 dl Melk 2 ½ dl Fløte 3 Egg 200 g Honning 50 g Sukker (lyst brunt) 50 g Sukker (hvitt) 3 ss Maisenna 1 ts Vaniljeekstrakt ⅛ ts Salt https://heidisboble.no/honningpai/
Clements, Abby (2019) «Et juleeventyr» Bladkompaniet og honningpai

Boka er humoristisk og varmt skrevet, og vi følger de to unge kvinnene i nye omgivelser. Vi blir med når de knytter nye vennskapsbånd og oppdager nye sider av seg selv. Nå er ikke boka noe stort litterært verk, men det er ei underholdende, varm og lettlest bok, som det passer fint å lese i adventstiden. Terningkast: 4

Clements, Abby (2019) «Et juleeventyr» Bladkompaniet OG Honningpai Ingredienser: Paibunn: 5 dl Mel 180 g Margarin 3-4 ss Vann (kaldt) Fyll: 5 dl Melk 2 ½ dl Fløte 3 Egg 200 g Honning 50 g Sukker (lyst brunt) 50 g Sukker (hvitt) 3 ss Maisenna 1 ts Vaniljeekstrakt ⅛ ts Salt https://heidisboble.no/honningpai/

Honningpai

Hvis du er glad i honning er dette paien for deg. Denne paien er akkurat det den gir seg ut for – Honningpai, og den smaker av Honning. Jeg liker best å servere den kjøleskapskald, sammen med pisket krem.

Porsjoner Tid Vanskelighetsgrad
1 pai   3 timer Enkel/middels

Ingredienser:

Paibunn:

5 dl Mel
180 g Margarin
3-4 ss Vann (kaldt)

Fyll:

5 dl Melk
2 ½ dl Fløte
3 Egg
200 g Honning
50 g Sukker (lyst brunt)
50 g Sukker (hvitt)
3 ss Maisenna
1 ts Vaniljeekstrakt
⅛ ts Salt

Tilbehør:

  Krem
  Honning

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
2 Lag bunnen:
– Kjør alle ingrediensene i foodprosessoren (raskt)
Eller bland det raskt sammen for hånd
– Pakk deigen inn i plast, og
– La hvile den i kjøleskap i minst 20 min
– Kjevle deigen tynt ut,
– Ha den i paiform
– Prikk den med en gaffel
– Forstekes ved 180°C i 15 min.

3 Ha alle ingrediensene til fyllet i en kasserolle:
Melk, fløte, egg, honning, sukker maisenna, salt og vanilje
– Rør sammen, og
– Kok opp under omrøring på middelsvarme, og
– La det småkoke i 3-5 min
4 Hell fyllet i den varme, forstekte paibunnen,
– Sett alt i stekeovnen, og stek i 12-15 min.,
Til kantene har satt seg,
Det skal fremdeles være litt bløtt/bevegelse i midten

5 Avkjøles helt på rist
Minst 2 timer
6 Rett før servering pisk krem, og
– Skjær i serverings biter

Generelle opplysninger om dagens bok:

  • Forfatter: Clements, Abby
  • Tittel: «Et juleeventyr»
  • Originaltittel: «Meet me under the Mistletoe»
  • Sjanger: Feelgood, Chick Lit., Jul
  • Sider: 346
  • Forlag: Bladkompaniet
  • Utgitt: 2019
  • Tilegnet: Kjøpt i butikk

Clements, Abby (2019) «Et juleeventyr» Bladkompaniet OG Honningpai Ingredienser: Paibunn: 5 dl Mel 180 g Margarin 3-4 ss Vann (kaldt) Fyll: 5 dl Melk 2 ½ dl Fløte 3 Egg 200 g Honning 50 g Sukker (lyst brunt) 50 g Sukker (hvitt) 3 ss Maisenna 1 ts Vaniljeekstrakt ⅛ ts Salt https://heidisboble.no/honningpai/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s