Frøloff fra mormors kokebok

Denne loffen er skikkelig god, og passer godt som tilbehør til for eksempel pasta, supper, gryter og eller bare med smør og pålegg.

Frøloff Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad 2 brød 3 timer Enkel Ingredienser 50 g Smør (smeltet) 7 dl Melk (lunken) 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel (ca. 16 ½ dl ) 1 ts Sukker ½ ts Salt 2 ss Fløte (til pensling)

Porsjoner:Tid:Vanskelighetsgrad
2 brød3 timerEnkel

Ingredienser:

50 gSmør (smeltet)
7 dlMelk (lunken)
1 pkGjær
1 kgHvetemel (ca. 16 ½ dl )
1 tsSukker
 ½ tsSalt
Valmuefrø
2 ssFløte (til pensling)

Slik gjør du:

1. Smelt smøret,
– Tilsett melken og
– Varm til 37 grader
– Ha melblandingen i en bakstebolle
2. Tilsett gjæren, og
– La den stå i 3-5 min.
–  Rør rundt så all gjæren løser seg opp
3. Tilsett mel, sukker og salt
NB! Det kan være at du trenger litt mer eller mindre mel enn det som er angitt i oppskriften
4. Elt i 5 til 7 minutter
5. La deigen heve under et fuktig klede
i ca. 45-60 minutter, til dobbel størrelse
6. Hell deigen ut på et bakebord
– Del den i to,
– Form emnene til brød,  
– Legg dem i to smurte brødformer
7. Sett stekeovnen på 220 grader
8.La brødene etterheve i ca. 20-30 min.
9. Pensle toppen fløt, og
– Dryss over valmuefrø
10. Stekes på 220 grader i 30 – 40 minutter
11. Avkjøles på rist

Frøloff Porsjoner: Tid: Vanskelighetsgrad 2 brød 3 timer Enkel Ingredienser 50 g Smør (smeltet) 7 dl Melk (lunken) 1 pk Gjær 1 kg Hvetemel (ca. 16 ½ dl ) 1 ts Sukker ½ ts Salt 2 ss Fløte (til pensling)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s