Fies adventsstjerne til 1. desember

I dag er det endelig 1 desember – den første dagen i julemåneden. Jeg gleder meg skikkelig til jul og er er fullstendig enig med Nissungen fra “Amalies jul”:

Vi nisser, vi nisser teller dager i desember

Og hvilken dag i desember er det i dag?

Det er første desember

Det er første desember


Det er første desember i dag

Vi nisser, vi nisser i låve, fjøs og skjul
Vi gleder oss til jul
Vi nisser, vi nisser i låve, fjøs og skjul
Vi gleder oss til jul
Fa-la-la-la-hei! Fa-la-la-la-hoi!
Vi gleder oss til jul

Philip A. Kruse (“Amalies jul”)

Min kjære datter har (endelig) fått skikkelig bakedilla, og overrasket oss i dag med verdens flotteste adventskrans. Fies adventskrans, er fylt med sukker og kanel- Adventstjerna både smakergodt og ser helt fantastisk ut. Så mens jeg gleder meg til jul, hørte vi på julesanger mens Fies bakte adventskrans. Det må vel være en flott start på desember.

Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisbobl

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 stjerne3 timerMiddels/enkel

Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisbobl

Ingredienser:

¾ pkGjær
3 dlMelk (fingervarm)
2Egg
675 gHvetemel
75 gSukker
½ tsSalt
3 tsKardemomme
2 tsKanel
100 gSmør (romtemperert)

Fyll & Topping:

 Smør, sukker, kanel
 Perlesukker

Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisbobl

Slik gjør du:

1 Varm melken, og
– Ha den i en bakebolle
– Smuldre i gjæren, og
– Rør den godt ut i melken
2 Pisk inn eggene
3 Tilsett hvetemel, sukker, kanel og kardemomme
– Elt i ca. 10 min. på lav hastighet
4 Tilsett smøret, og
– Elt i ca. 15 min.
5 Dekk deigen med et rent bakeklede, og
– La den etterheve i ca. 60 min.
6 Sett ovnen på 200 grader, og
– Legg bakepapir på en stekeplate
7 Hell deigen på et bakebord, og
– Del den i 4 like store emner
– Kjevle et av emnene til et kvadrat
(ca.32 X 32 cm)
– Legg firkanten på stekeplata,
– Smør den med smør, sukker og kanel
– Kjevle det neste emnet til et like stort kvadrat
(ca.32 X 32 cm)
– Legg den på toppen av den forrige ­­- Smør den med smør, sukker og kanel
– Gjenta for det tredje emnet
– Det fjerde emnet kjevler du ut litt større enn de forrige
(ca. 33-34 cm)
– Plasser denne over de andre tre, så kantene dekkes
Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker

8 Lag blomsten:
– Plasser et glass omtrent på midten av deigen
Så det setter et lite merke, som ikke går igjennom
Dette blir blomstens midtpunkt
–  Skjær fra glasskanten, og ut fra deigen i alt 16 strimler
Det kan lønne seg og skjære den i 4 først, så 8, så 16
(se bildet nedenfor)

9 Lag blomsterbladene:
Et blomsterblad, består av 2 strimler
(det blir i altså totalt 8 blomsterblader)
– Tvinn to strimler:
Den venstre mot høyre og den høyre mot venstre
(det vil si mot hverandre)
– Klem endene sammen i en spiss
– Gjenta til du har 8 blomsterblader


10 Pensle med egg, og strø over med strøsukker
– Settes rett i ovnen,
(NB! Bør ikke etterheves for da mister den lett formen)
– Stekes i 15-20 min.
11 Avkjøles på rist
Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker

Maiblomst Ingredienser: ¾ pk Gjær 3 dl Melk (fingervarm) 2 Egg 675 g Hvetemel 75 g Sukker ½ ts Salt 3 ts Kardemomme 2 ts Kanel 100 g Smør (romtemperert) Fyll & Topping: Smør, sukker, kanel Perlesukker https://heidisboble.no/ @heidisbobl

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s