Oppskriften på disse knekkebrødene fikk jeg for mange år siden av en av mine yndlings svigerinner, og hjemme hos oss går disse knekkebrødenerett og slett under navnet Tante Torils knekkebrød. Dette er kanskje de knekkebrødene jeg baker oftest av alle, for de er utrolig gode.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
2 brett | 70 min. | Enkel |

Ingredienser:
2 dl | Havregryn |
4 dl | Rugmel (grov) |
2 dl | Solsikkefrø |
1 dl | Linfrø |
1 dl | Sesamfrø |
1 dl | Gresskarfrø |
1 ss | Salt |
2 ts | Sukker |
7 dl | Vann |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180°C Varmluft – Legg bakepapir på 2 stekeplater |
2 Bland alle ingrediensene til en LØS deig |
3 Fordel deigen jevnt på stekeplaten – Buk gjerne slikkepott eller stekespader for å få det jevnt – Rut opp passe knekkebrødstørrelser |
4 Sett begge platene i ovnen, og – Stek i 40 min – Åpne stekovnsdøra og stek i ytterligere 10 min. – Lukk stekovnsdøra og stek i 10 min. til |
5 Knekkebrødet tas av bakepapiret etter steking, og – Avkjøles på rist |