Min farmor kalte disse kjeksene for Jødekaker, og i kokeboken hennes er de benevnte som det. kjeksene har sikkert skiftet navn (til noe mer passende) siden den gangen hun skrev ned oppskriften, uten at jeg vet til hva. Uansett- navnet skjemmer ingen og kjeksene er gode de og hører absolutt julen til.

Ingredienser:
| 250 g | Hvetemel |
| 200 g | Margarin |
| 1 | Egg |
| 125 g | Sukker |
| ½ ts | Hjortetakksalt |
Topping:
| Egg | |
| Sukker, kanel, mandler (hakkete) |

Slik gjør du:
| 1 Smuldre smøret i melet |
| 2 Pisk egget og tilsett det sammen med de øvrige ingrediensene |
| 3 Elt deigen raskt sammen |
| 4 La hvile i kjøleskap i ca1 time |
| 5 Kjevles tynt ut og stikkes ut som sirkler |
| 6 Pensles med egg, strøs med sukker, kanel og hakkete mandler |
| 7 Stekes til lyse brune ved 225 °C |

