Min farmor kalte disse kjeksene for Jødekaker, og i kokeboken hennes er de benevnte som det. kjeksene har sikkert skiftet navn (til noe mer passende) siden den gangen hun skrev ned oppskriften, uten at jeg vet til hva. Uansett- navnet skjemmer ingen og kjeksene er gode de og hører absolutt julen til.

Ingredienser:
250 g | Hvetemel |
200 g | Margarin |
1 | Egg |
125 g | Sukker |
½ ts | Hjortetakksalt |
Topping:
Egg | |
Sukker, kanel, mandler (hakkete) |

Slik gjør du:
1 Smuldre smøret i melet |
2 Pisk egget og tilsett det sammen med de øvrige ingrediensene |
3 Elt deigen raskt sammen |
4 La hvile i kjøleskap i ca1 time |
5 Kjevles tynt ut og stikkes ut som sirkler |
6 Pensles med egg, strøs med sukker, kanel og hakkete mandler |
7 Stekes til lyse brune ved 225 °C |
