14 desember – Jødekaker

Min farmor kalte disse kjeksene for Jødekaker, og i kokeboken hennes er de benevnte som det. kjeksene har sikkert skiftet navn (til noe mer passende) siden den gangen hun skrev ned oppskriften, uten at jeg vet til hva. Uansett- navnet skjemmer ingen og kjeksene er gode de og hører absolutt julen til.

Jødekaker Ingredienser 250 g Hvetemel 200 g Margarin 1 Egg 125 g Sukker ½ ts Hjortetakksalt Topping: Egg Sukker, kanel, mandler (hakkete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

250 gHvetemel
200 gMargarin
1Egg
125 gSukker
½ tsHjortetakksalt

Topping:

 Egg
 Sukker, kanel, mandler (hakkete)

Jødekaker Ingredienser 250 g Hvetemel 200 g Margarin 1 Egg 125 g Sukker ½ ts Hjortetakksalt Topping: Egg Sukker, kanel, mandler (hakkete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smuldre smøret i melet
2 Pisk egget og tilsett det sammen med de øvrige ingrediensene
3 Elt deigen raskt sammen
4 La hvile i kjøleskap i ca1 time
5 Kjevles tynt ut og stikkes ut som sirkler
6 Pensles med egg, strøs med sukker, kanel og hakkete mandler
7 Stekes til lyse brune ved 225 °C

Jødekaker Ingredienser 250 g Hvetemel 200 g Margarin 1 Egg 125 g Sukker ½ ts Hjortetakksalt Topping: Egg Sukker, kanel, mandler (hakkete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s