14 desember – Jødekaker

Min farmor kalte disse kjeksene for Jødekaker, og i kokeboken hennes er de benevnte som det. kjeksene har sikkert skiftet navn (til noe mer passende) siden den gangen hun skrev ned oppskriften, uten at jeg vet til hva. Uansett- navnet skjemmer ingen og kjeksene er gode de og hører absolutt julen til.

Jødekaker Ingredienser 250 g Hvetemel 200 g Margarin 1 Egg 125 g Sukker ½ ts Hjortetakksalt Topping: Egg Sukker, kanel, mandler (hakkete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

250 gHvetemel
200 gMargarin
1Egg
125 gSukker
½ tsHjortetakksalt

Topping:

 Egg
 Sukker, kanel, mandler (hakkete)

Jødekaker Ingredienser 250 g Hvetemel 200 g Margarin 1 Egg 125 g Sukker ½ ts Hjortetakksalt Topping: Egg Sukker, kanel, mandler (hakkete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Smuldre smøret i melet
2 Pisk egget og tilsett det sammen med de øvrige ingrediensene
3 Elt deigen raskt sammen
4 La hvile i kjøleskap i ca1 time
5 Kjevles tynt ut og stikkes ut som sirkler
6 Pensles med egg, strøs med sukker, kanel og hakkete mandler
7 Stekes til lyse brune ved 225 °C

Jødekaker Ingredienser 250 g Hvetemel 200 g Margarin 1 Egg 125 g Sukker ½ ts Hjortetakksalt Topping: Egg Sukker, kanel, mandler (hakkete) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s