15 desember – Candy cane sjokoladekjeks

Dette er skikkelig julepyntete Sjokoladekjeks, som smaker av peppermynte og candy cane.

Cady cane Sjokoladekjeks Ingredienser: 225 g Smør (romtemperert) 1 ¼ dl Sukker (hvitt) 2 ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 2 Egg 5 dl Hvetemel 1 ¼ dl Kakaopulver 1 ts Natron 1 ts Pepperminteekstrakt Pynt 150 g Hvitsjokolade (smeltet) Candy cane (hakket)

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
36100 min.Enkel

Cady cane Sjokoladekjeks Ingredienser: 225 g Smør (romtemperert) 1 ¼ dl Sukker (hvitt) 2 ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 2 Egg 5 dl Hvetemel 1 ¼ dl Kakaopulver 1 ts Natron 1 ts Pepperminteekstrakt Pynt 150 g Hvitsjokolade (smeltet) Candy cane (hakket)

Ingredienser:

225 gSmør (romtemperert)
1 ¼ dlSukker (hvitt)
2 ½ dlSukker (brunt)
2 tsVaniljesukker
2Egg
5 dlHvetemel
1 ¼ dlKakaopulver
1 tsNatron
  
2 tsPepperminteekstrakt (valgfritt)

Pynt:

150 gHvitsjokolade (smeltet)
 Candy cane (hakket)

Cady cane Sjokoladekjeks Ingredienser: 225 g Smør (romtemperert) 1 ¼ dl Sukker (hvitt) 2 ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 2 Egg 5 dl Hvetemel 1 ¼ dl Kakaopulver 1 ts Natron 1 ts Pepperminteekstrakt Pynt 150 g Hvitsjokolade (smeltet) Candy cane (hakket)

Slik gjør du:

1 Visp smør sukker, og vaniljesukker til det er lyst og luftig
– Tilsett eggene, og bland
– Tilsett mel, kakao og natron
– Visp til alt er blandet
2 Pakk deigen inn i plast, og
– La den hvile i kjøleskapet i minst 60 min.
Eller over natta
3 Sett ovnen på 180 grader, og
– Legg bakepapir på stekeplater
4 Rull deigen til baller på ca  1 ½ – 2 ½ cm i diameter
– Sett ballene på stekebrettene
– Trykk dem litt ned
5 La dem steke i ca. 10 min
6 La dem avkjøle på stekebrettet i ca 5 min,
Før de overføres til rist for å avkjøles helt
7 Smelt sjokoladen, og
– Knus candy canen
8 Dypp kjeksen i sjokoladen, og
– Dryss candy cane over

Oppbevares i en luft tett boks i inntil 14 dager! (hvis du klarer å ikke spise dem før da)

Cady cane Sjokoladekjeks Ingredienser: 225 g Smør (romtemperert) 1 ¼ dl Sukker (hvitt) 2 ½ dl Sukker (brunt) 2 ts Vaniljesukker 2 Egg 5 dl Hvetemel 1 ¼ dl Kakaopulver 1 ts Natron 1 ts Pepperminteekstrakt Pynt 150 g Hvitsjokolade (smeltet) Candy cane (hakket)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s