Griljert juleskinke er skikkelig god middag i julen. Hvor mye du trenger pr. person avhenger selvfølgelig av hvor mye tilbehør du har. Juleskinken kan spises varm eller kald alt etter som. Hvis du skal ha et koldtbord, Kan du lage skinka dagen før, skjære noen tynne skiver og sette den på koldtbordet.

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6 – 8 | Ca 1 – 1 ½ time pr kg | Enkel |
Ingredienser:
2 kg | Juleskinke |
1 | Egg |
2-4 ss | Sennep |
1 ss | Sukker |
1/2 ss | Maisenna |
½ dl | Strøbrød |
Tips! Hvis du har kokt skinke, hopp over punkt 1 – 4, og følg oppskriften fra og med punkt 5 til 9

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 125 grader |
2 Ta av plasten fra skinka, men la nettet sitte på – Tørk den med tørkepapir – Legg den i en ildfastform med fett siden opp – Stikk inn et termometer Pass på at spissen er midt i skinkas tykkeste del |
3 Stek skinka i nedre del av ovnen Ca 1 – 1 ½ time pr kg Juleskinke skal ha en kjernetemperatur på 72 grader |
4 Ta ut skinka og – La den avkjøles noe |
5 Ta av nettet – Ta vekk svoren hvis det er noen – Jevn til fettkanten |
6 Sett ovnen på 225 grader |
7 Legg skinka i en ildfasteform |
8 Rør sammen brødrasp, egg, sennep og sukker – Dryss litt maisenna over skinka – Bre over brød- og eggeblandingen |
9 Sett skinka midt i ovnen og – La den griljere i ca 15 min. eller Til den har fått en fin farge |
TIPS! Ta vare på skyen fra skinka, og ha den gjerne i sausen, eller frys den og bruk den i en gryterett eller i en suppe senere.
Anbefalt tilbehør:
