God jul alle sammen. Håper dere hadde en riktig flott julaften! I dag legger jeg ut oppskriften på den kaken vi skal spise i dag. Det er en av mine favorittkaker, med en flott smakskombinasjon av sjokolade, kirsebær og krem. Det er godt det!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 3 timer | Middels |

Ingredienser:
Kakebunnen:
400 g | Sukker (ca. 5 dl) |
325 g | Hvetemel (ca. 2 dl) |
80 g | Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) |
2 ts | Bakepulver |
2 ts | Vaniljesukker |
225 g | Smør |
½ dl | Olje (nøytral) |
4 | Egg (romtempererte) |
2 ¼ dl | Melk |
2 ¼ dl | Kaffe (varm) |
Kirsebærfyll:
425 g | Kirsebær |
1 dl | Sukker |
3 dl | Vann |
2 ss | Maisenna |
Topping og dekorasjon:
100 g | Kokesjokolade |
8-10 | Kirsebær |
6 dl | Kremfløte (pisket) |
½ dl | Sukker |

Slik gjør du:
1 Sett ovnen på 180 grader |
2 Legg bakepapir i bunnen av en langpanne, eller tre runde kakeformer (ca. 20 cm) |
3 Lag kakebunnen: – Skjær smøret i små biter – Visp sammen egg, melk og olje i en bolle -Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og – Bland dem godt – Sett mikseren på lav hastighet, og – Tilsett det romtempererte smøret Litt om gangen Forsett til røra ser fuktig ut – Tilsett halvparten av melkeblandingen i en tynn stråle – Øk hastigheten til middels, og – La den gå i 1 ½ min. – Tilsett ½-parten av resten av melkeblandingen – Rør i 30 sek. – Tilsett siste rest av melkeblandingen, og – Rør i ytterligere 30 sek. – Tilsett den varme kaffen i en tynn stråle og – Rør til alt er godt blandet (ca. 30 sek) Røra er tynn, men den skal være det – Hell røra i langpannen, og – La den steke i ca 20 min. – Avkjøles i forma |
4 Lag kirsebærfyllet: – Ha kirsebærene i en kasserolle – Tilsett 2 dl vann og 1 dl sukker – Kok opp NB! Smak på fyllet og tilsett mer sukker hvis du synes det er for surt – Rør ut 2 ss maisenna i 1 dl vann, og – Tilsett det i en tynn stråle til kirsebærene – Rør godt, og – La det koke litt mens du rører – Ta kasserollen vekk fra plata og – La det avkjøles |
5 Pisk kremfløten med litt sukker |
6 Montering: – Skjær ut 3 kakebunner fra den store bunnen Ca. 20 cm i diameter – Leggen bunn på et kakefat, – Sett en kakering eller – form rundt den – Ta ½ av kirsebærfyllet og – Fordel det jevnt ut over kakebunnen – Ta ¼ av kremen og – Fordel det jevnt ut over kirsebærfyllet – Legg en ny kakebunn over Press forsiktig ned – Ta den siste ½-delen av kirsebærfyllet og – Fordel det jevnt ut over kakebunnen – Ta ¼ av kremen og – Fordel det jevnt ut over kirsebærfyllet – Legg på den siste kakebunnen, og – Sett kaka i kjøleskapet en liten stund så den får satt seg |
7 Pynt kaka: – Ta kaka ut av ringen, og – Bre krem på toppen og på sidene av kaka – Pynt med raspet sjokolade, og – Kremdotter med kirsebær |
Tips! Hvis du ønsker, kan du tilsette 2 ss kirsebærlikør i kirsebærfyllet (etter det er ferdig kokt) og pensle kakebunnene med kirsebærlikør før du legger på kirsebærfyllet og kremen
