Verdens beste kake til 1. juledag

God jul alle sammen. Håper dere hadde en riktig flott julaften! I dag legger jeg ut oppskriften på den kaken vi skal spise i dag. Det er en av mine favorittkaker, med en flott smakskombinasjon av sjokolade, kirsebær og krem. Det er godt det!

Sjokoladekake med kirsebær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Kirsebærfyll: 425 g Kirsebær 1 dl Sukker 3 dl Vann 2 ss Maisenna Topping og dekorasjon: Eller tynt lag med krem og sjokolade drypp over 100 g Kokesjokolade 8-10 Kirsebær 6 dl Kremfløte (pisket) ½ dl Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake 3 timerMiddels

Sjokoladekake med kirsebær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Kirsebærfyll: 425 g Kirsebær 1 dl Sukker 3 dl Vann 2 ss Maisenna Topping og dekorasjon: Eller tynt lag med krem og sjokolade drypp over 100 g Kokesjokolade 8-10 Kirsebær 6 dl Kremfløte (pisket) ½ dl Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

Kakebunnen:

400 gSukker (ca. 5 dl)
325 gHvetemel (ca. 2 dl)
80 gKakaopulver (ca. 2 ½ dl)
2 tsBakepulver
2 tsVaniljesukker
225 gSmør
½ dlOlje (nøytral)
4Egg (romtempererte)
2 ¼ dlMelk
2 ¼ dlKaffe (varm)

Kirsebærfyll:

425 gKirsebær
1 dlSukker
3 dlVann
2 ssMaisenna

Topping og dekorasjon:

100 gKokesjokolade
8-10Kirsebær
6 dlKremfløte (pisket)
½ dlSukker

Sjokoladekake med kirsebær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Kirsebærfyll: 425 g Kirsebær 1 dl Sukker 3 dl Vann 2 ss Maisenna Topping og dekorasjon: Eller tynt lag med krem og sjokolade drypp over 100 g Kokesjokolade 8-10 Kirsebær 6 dl Kremfløte (pisket) ½ dl Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett ovnen på 180 grader
2 Legg bakepapir i bunnen av en langpanne, eller
tre runde kakeformer (ca. 20 cm)
3 Lag kakebunnen:
– Skjær smøret i små biter
– Visp sammen egg, melk og olje i en bolle
-Ha de tørre ingrediensene i en bolle, og
– Bland dem godt
– Sett mikseren på lav hastighet, og
– Tilsett det romtempererte smøret
Litt om gangen
Forsett til røra ser fuktig ut
– Tilsett halvparten av melkeblandingen i en tynn stråle
– Øk hastigheten til middels, og
– La den gå i 1 ½ min.
– Tilsett ½-parten av resten av melkeblandingen
– Rør i 30 sek.
– Tilsett siste rest av melkeblandingen, og
– Rør i ytterligere 30 sek.
– Tilsett den varme kaffen i en tynn stråle og
– Rør til alt er godt blandet (ca. 30 sek)
Røra er tynn, men den skal være det
– Hell røra i langpannen, og
– La den steke i ca 20 min.
– Avkjøles i forma
4 Lag kirsebærfyllet:
– Ha kirsebærene i en kasserolle
– Tilsett 2 dl vann og 1 dl sukker
– Kok opp NB!
Smak på fyllet og tilsett mer sukker hvis du synes det er for surt
– Rør ut 2 ss maisenna i 1 dl vann, og
– Tilsett det i en tynn stråle til kirsebærene
– Rør godt, og
– La det koke litt mens du rører
– Ta kasserollen vekk fra plata og
– La det avkjøles
5 Pisk kremfløten med litt  sukker
6 Montering:
– Skjær ut 3 kakebunner fra den store bunnen
Ca. 20 cm i diameter
– Leggen bunn på et kakefat,
– Sett en kakering eller – form rundt den
– Ta ½ av kirsebærfyllet og
– Fordel det jevnt ut over kakebunnen
– Ta ¼ av kremen og
– Fordel det jevnt ut over kirsebærfyllet
– Legg en ny kakebunn over
Press forsiktig ned
– Ta den siste ½-delen av kirsebærfyllet og
– Fordel det jevnt ut over kakebunnen
– Ta ¼ av kremen og
– Fordel det jevnt ut over kirsebærfyllet
– Legg på den siste kakebunnen, og
– Sett kaka i kjøleskapet en liten stund så den får satt seg
7 Pynt kaka:
– Ta kaka ut av ringen, og
– Bre krem på toppen og på sidene av kaka
– Pynt med raspet sjokolade, og
– Kremdotter med kirsebær

Tips! Hvis du ønsker, kan du tilsette 2 ss kirsebærlikør i kirsebærfyllet (etter det er ferdig kokt) og pensle kakebunnene med kirsebærlikør før du legger på kirsebærfyllet og kremen

Sjokoladekake med kirsebær Ingredienser: Kakebunnen: 400 g Sukker (ca. 5 dl) 325 g Hvetemel (ca. 2 dl) 80 g Kakaopulver (ca. 2 ½ dl) 2 ts Bakepulver 2 ts Vaniljesukker 225 g Smør ½ dl Olje (nøytral) 4 Egg (romtempererte) 2 ¼ dl Melk 2 ¼ dl Kaffe (varm) Kirsebærfyll: 425 g Kirsebær 1 dl Sukker 3 dl Vann 2 ss Maisenna Topping og dekorasjon: Eller tynt lag med krem og sjokolade drypp over 100 g Kokesjokolade 8-10 Kirsebær 6 dl Kremfløte (pisket) ½ dl Sukker https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s