Året som gikk – 2020

Godt nytt år!

Jeg håper at du hadde et flott år i 2020 på tross av Covid-19, økende smitte (i allefall i Trondheim) og det forferdelige raset i Gjerdrum. Mitt håp for 2021 er at alle blir vaksinert, pandemien går over og at det går bra med alle i Gjerdrum. I dette blogginnlegget har jeg tenkt å se litt tilbake på det året som er gått, akkurat som jeg gode i fjor. Men 2020 har vært veldig spesielt og så det blir bare et kort tilbakeblikk, før jeg ser litt fremover.

Snasen sett fra Rensjøen

JANUAR Det første som skjedde i januar var at jeg rotet skikkelig til innholdsfortegnelsene mine, og dermed begynte jeg å lage et helt nytt format på dem. Et format som er forhåpentligvis gjør det enklere for dere som leser bloggen å finne frem. Jeg klarte å lage ny innholdsfortegnelse for matoppskriftene og bøker, og det nye formatet ble faktisk mye, mye bedre. I løpet av 2021 håper jeg å revidere innholdsfortegnelsene for øl også. Så blir det forhåpentligvis lettere å finne frem også der.

FEBRUAR Den 7. Februar 2019: Kom det aller første blogginnlegget på Heidisboble. Så bobla fylte 1 år. Det var derfor både med stolthet og glede at jeg feiret 1 årsdagen til bloggen. Da laget jeg også et bingo- ark, med mål som jeg ønsket å oppnå med bloggen i 2020:

Utforske det Australske kjøkkenet5 «mat-
kritikker»
10 reise-
beskrivelser
25 brød og annet bakverk med gjær
Markere 10 «matdager»20 kjøttfrie-
retter
5 «mat-
kritikker»
10 reise-
beskrivelser
20 kjøttfrie-
retter
25 bok-
omtaler
Utforske det Eritreiske kjøkkenetMarkere 10 «spesielle dager»
25 bok-
omtaler
25 brød og annet bakverk med gjær20 kjøttfrie-
retter
Verden rundt på 20 bøker

Allerede i MARS svant håpet om å greie BINGO-arket. Da Koronaen kom det ble fort slutt med restaurantbesøk og det ble innført både hytteforbud og reiseforbud. Dermed forsvant muligheten for både matkritikker og reisebeskrivelser. Siden bibliotekene stengte, ble det også umulig å låne flere bøker på biblioteket. Bloggen fortsatte likevel, med både mat av alle slag og bokanmeldelser.

APRIL: Dette var påskemåneden, og Koronatiltakene fortsatte. Hele Norge ble lukket ned, og alle feiret hjemmepåske. Heidi gikk rett i Koronadvale, og dermed forsvant egentlig påsken, i den nye hverdagen, med Koronna, stengingen av Norge- hvor vi alle var hjemme hele tiden, med Korona, og dårlig vær. Selv om det ikke ble så mange, påskeinnlegg på bloggen, kom det likevel mange spennende bokanmeldelser og matretter på bloggen. – Selv om alt har gått utrolig trengt så langt i 2020, rundet jeg likevel 7.500 følgere på Instagram.

MAI: Her kom årets nedtur : Da hytteforbudet ble opphevet, og vi dro til sommerhuset vårt – var det oversvømmelse i kjelleren. Vi fikk pumpebil og vifter. Koronarestriksjoner gjorde et 17-mai ble “avlyst”. Så vi feiret på sommerhuset vårt med flaggheising, 17- mai – frokost, tog rundt flaggstanga, nasjonal allsang med “Ja, vi elsker”, kransenedlegging på gravene til mine svigerforeldre og min svigerinne. Det ble en veldig andelens 17 mai, men veldig hyggelig.

JUNI, JULI & AUGUST: Sommer på sommerhuset vårt. På instagram og på bloggen ble et lagt ut mange nye oppskrifter, og på bloggen fikk dere bli med på sommerprosjektet og opprenskning i kjelleren. Likevel ble vi ikke ferdige med noen av prosjektene våre. I tillegg ble utfordringen for 2020 lagt helt på is. Så de forhåpentligvis vil både utfordringene og prosjektene bli videreført i 2021.

SEPTEMBER & OKTOBER: I år var det en skikkelig fruktavling på mine små trær. Så det ble saftet og syltet i disse månedene. Og så må vi ikke glemme Halloween da. Selv om Covid-19, gjorde at vi måtte avlyse den tradisjonelle Halloweenfesten, satte vi godteri i en skål ute på gate, og hadde en liten halloweenmarkering i heimen. De fleste av oppskriftene som kom ut på bloggen i disse to månedene var enten knyttet til Halloween og fruktavlingen.

NOVEMBER: Var måneden som bre forsvant for meg. Jeg fikk beskjed om at jeg hadde kreft og skulle opereres. For å være helt ærlig, husker jeg ikke så mye fra denne måneden.

DESEMBER: Da var det egentlig bare en ting som var i fokus på bloggen: Jul og advent

ÅRETS HØYDEPUNKT:

 • Ble kreftfri etter operasjonen
 • 2020 gikk over til 2021
 • Det blir vaksinering mot Covid-19
 • Datteren vant en Grammy

INSTAGRAM:

I løpet av 2020 har jeg lagt ut 362 poster, og 203.900 likes eller 565 likes pr post i gjennomsnitt. Det er jo helt fantastisk. I tillegg har jeg nå nådd 9.528 følgere. Tusen takk til alle dere som følger meg, og jeg håper dere vil fortsette å følge meg i 2021. De ni postene var de som fikk flest likes i 2020 ser dere på bildet nedenfor, og alle 9 er knyttet til baking. Så det er jo helt tydelig hvordan jeg bør fortsette i 2021.

topp 9 2020 https://heidisboble.no/ @heidisboble

PLANER OG ØNSKER FOR 2021 :

 • Oppskrifter :
  • Ulike land (siden covid- 19 gjør det vanskelig å reise) (25)
  • Lunsj- og frokostretter (25)
  • Pølseoppskrifter (15)
 • Fortsette med:
  • Baking og desserter (50)
  • Kjøttfrie mandager (50)
  • Merke- og matdager (20)
  • Sesongbasertevarer (15)
  • Bokomtaler (40)
   • Verden rundt med bøker (10)
 • Isteden for en utfordring blir det en BINGO for 2021
 • 10.000 følgere på Instagram
 • Fikse innholdsfortegnelsen for vurderingene av Øl
 • Fremdeles en reklamefri blogg

BINGO i 2021:

BINGO for 2021

Tusen takk for at du har fulgt meg i 2020!

Gleder meg til å fortsette i 2021.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s