Tradisjonen tro blir det pinnekjøtt på nyttårsaften

I dag skal vi ha Pinnekjøtt med kålrotstappe, pølser, øl og akevitt. Det har blitt en tradisjon i heimen. Men lurer på om det smaker det samme i år siden vi er hjemme og ikke på hytta. Jeg må si at jeg virkelig savner hytta (i Sverige), og håper at det blir lov til å dra på hytta i 2021 uten karantene! For å være helt ærlig har denne jula vært så annerledes. Vanligvis er det både førjul – og juleselskaper, og så drar vi på hytta etter juleselskapet 2. juledag. Da bruker det både å bli en skitur eller to, aking, snømannlaging og ikke minst snøscooter-turer. Så ett av mine ønsker for 2021 blir at Koronaviruset forsvinner (at alle blir vaksinert) og grensene åpnes.

Men vi feirer jul så godt vi kan hjemme, og gleder oss til det nye året!

Godt nytt år til dere alle!

Pinnekjøtt Ingredienser: 1 – 1 ½ kg Pinnekjøtt Pølser Kålrotstappe: 1 Kålrot (middels/stor) 1-2 Gulerøtter 6-8 Poteter Smør Kraft eller buljonpulver Salt og pepper (gjerne nykvernet) Beregn ca 350 - 450 g pinnekjøtt pr person https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
44 timer + 1 døgnenkelt

Pinnekjøtt Ingredienser: 1 – 1 ½ kg Pinnekjøtt Pølser Kålrotstappe: 1 Kålrot (middels/stor) 1-2 Gulerøtter 6-8 Poteter Smør Kraft eller buljonpulver Salt og pepper (gjerne nykvernet) Beregn ca 350 - 450 g pinnekjøtt pr person https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

1 – 1 ½ kgPinnekjøtt
 Pølser (røkte)

Kålrotstappe:

  1Kålrot (middels/stor)
  1-2Gulerøtter
  6-8 Poteter
 Smør
 Kraft fra pinnekjøttet
 Salt og   pepper (gjerne nykvernet)

Beregn ca 350 – 450 g pinnekjøtt pr person

NB! Utvanningstiden varierer litt etter hvor mye kjøttet er tørket, tykkelsen på kjøttstykkene og temperatur på vannet. Lunkent vann gir raskere utvanning. Normalt tørket pinnekjøtt med lunkent vann ca. 12 timer. Godt tørket pinnekjøtt i kaldt vann inntil 2 døgn.

Slik gjør du:

1 Dagen før:
– Legg pinnekjøttet i vann, og
– La det ligge ca ett døgn
2 Legg pinnekjøttet i en stor kasserolle,
– Fyll opp med vann – Kok opp, og
– La det koke på svak varme i 2-3 timer
Til kjøttet er mørt og løsner fra beina
3 Lag kålrotstappa:
– Skrell kålrot, gulrot og potet og skjær dem i mindre biter
– Kokes i usaltet vann til de er helt møre 
– Hell av kokevannet og la grønnsakene dampe vekk noe av fuktigheten
– Mos grønnsakene
– Tilsett smør og litt kraft fra pinnekjøttet til passe tykk konsistens 
– Smak til med salt og nykvernet pepper
4 Sett stekeovnen grilling eller høy varme:
– Legg pinnekjøttet på rist over langpannen,
– Grilles i ca. 5 minutter
5 Varm pølsene
6 Serveres på varme tallerkener med pølse og kålrotstappe

Pinnekjøtt Ingredienser: 1 – 1 ½ kg Pinnekjøtt Pølser Kålrotstappe: 1 Kålrot (middels/stor) 1-2 Gulerøtter 6-8 Poteter Smør Kraft eller buljonpulver Salt og pepper (gjerne nykvernet) Beregn ca 350 - 450 g pinnekjøtt pr person https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s