Lørdagskos med en svinaktig god Kebab

Dette er en svinaktig god Kebab – den er laget med svinekjøtt, og servert med enkelt tilbehør .

Kebab Ingredienser: 400 g Svinekjøtt (strimlet) ½ Salat ½ Agurk 2 Tomat Marinade: 2 ts Spisskummen 2 ts Koriander 1 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 klype Kajennepepper 1 klype Nellik 1 klype Allehånde 1 klype Kanel 2 fedd Hvitløk ½ ts Salt ¼ ts Pepper 2 ss Olje (oliven) 1-2 ss Sitronsaft Hvitløks-dressing ½ - 2 dl Yoghurt (avrent) 1 ss Sitronsaft 1 ss Dill (fersk – hakket) 2 fedd Hvitløk Kebablefser: 375 g Yoghurt (avrent) 375 g Hvetemel ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
3- 4 Middels

Ingredienser:

400 gSvinekjøtt (strimlet)
½Salat
½Agurk
2Tomat

Marinade:


2 ts
Spisskummen
2 tsKoriander
1 tsPaprikapulver
½ tsGurkemeie
1 klypeKajennepepper
1 klypeNellik
1 klypeAllehånde
1 klypeKanel
2 feddHvitløk
½ tsSalt
¼ tsPepper
2 ssOlje (oliven)
1-2 ssSitronsaft

Hvitløks-dressing med dill:

½ – 2 dlYoghurt (avrent)
1 ssSitronsaft
1 ssDill  (fersk – hakket)
2 feddHvitløk

Hvitløks-dressing med dill ½ - 2 dl Yoghurt (avrent) 1 ss Sitronsaft 1 ss Dill (fersk – hakket) 2 fedd Hvitløk https://heidisboble.no/ @heidisboble

Kebablefser:

375 gYoghurt (avrent)
375 gHvetemel
½ tsSalt

Kebablefser: 375 g Yoghurt (avrent) 375 g Hvetemel ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Tips! Du kan kjøpe ferdige lefser eller store pitabrød til kebaben

Slik gjør du:

1 Lag marinaden:
– Ha alle ingrediensene i en morter og
– Kna det hele sammen til en glatt saus
2 Legg kjøkkenpapir i en sil,
– Ha i yoghurten, og
– La den stå og renne av
3 Bland inn det strimlete svinekjøttet, og
– La det stå til du skal bruke det
4 Lag hvitløksdressingen:
– Hakk hvitløken
– Hakk dillen
– Bland sammen yoghurt, sitronsaft, dill og hvitløk
– Smak til med salt og pepper
5 Strimle salaten,
– Skjær tomat og agurk i biter
6 Lag kebablefsene
– Bland yoghurt og det meste av melet og salt i en bakebolle og
– Elt sammen til en myk, men ikke klebrig deig  
Tilsett litt mer mel om nødvendig.
– Del deigen i jevnstore emner.
– Dryss mel på benken, og
– Kjevle ut hvert emne så tynt som mulig
Ca. 1-2 mm
7 Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne
– Snu lefsene når de begynner å få brune flekker, og
– Stek ferdig på andre siden
– Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle

8 Stek kjøttet rask i stekepannen
9 Ha kjøtt, salat, tomat, og agurk i lefser,
– Topp med dressingen, og – Rull sammen

Kebab Ingredienser: 400 g Svinekjøtt (strimlet) ½ Salat ½ Agurk 2 Tomat Marinade: 2 ts Spisskummen 2 ts Koriander 1 ts Paprikapulver ½ ts Gurkemeie 1 klype Kajennepepper 1 klype Nellik 1 klype Allehånde 1 klype Kanel 2 fedd Hvitløk ½ ts Salt ¼ ts Pepper 2 ss Olje (oliven) 1-2 ss Sitronsaft Hvitløks-dressing ½ - 2 dl Yoghurt (avrent) 1 ss Sitronsaft 1 ss Dill (fersk – hakket) 2 fedd Hvitløk Kebablefser: 375 g Yoghurt (avrent) 375 g Hvetemel ½ ts Salt https://heidisboble.no/ @heidisboble

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s