Dette er en svinaktig god Kebab – den er laget med svinekjøtt, og servert med enkelt tilbehør .

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
3- 4 | Middels |
Ingredienser:
400 g | Svinekjøtt (strimlet) |
½ | Salat |
½ | Agurk |
2 | Tomat |
Marinade:
2 ts | Spisskummen |
2 ts | Koriander |
1 ts | Paprikapulver |
½ ts | Gurkemeie |
1 klype | Kajennepepper |
1 klype | Nellik |
1 klype | Allehånde |
1 klype | Kanel |
2 fedd | Hvitløk |
½ ts | Salt |
¼ ts | Pepper |
2 ss | Olje (oliven) |
1-2 ss | Sitronsaft |
Hvitløks-dressing med dill:
½ – 2 dl | Yoghurt (avrent) |
1 ss | Sitronsaft |
1 ss | Dill (fersk – hakket) |
2 fedd | Hvitløk |

Kebablefser:
375 g | Yoghurt (avrent) |
375 g | Hvetemel |
½ ts | Salt |

Tips! Du kan kjøpe ferdige lefser eller store pitabrød til kebaben
Slik gjør du:
1 Lag marinaden: – Ha alle ingrediensene i en morter og – Kna det hele sammen til en glatt saus |
2 Legg kjøkkenpapir i en sil, – Ha i yoghurten, og – La den stå og renne av |
3 Bland inn det strimlete svinekjøttet, og – La det stå til du skal bruke det |
4 Lag hvitløksdressingen: – Hakk hvitløken – Hakk dillen – Bland sammen yoghurt, sitronsaft, dill og hvitløk – Smak til med salt og pepper |
5 Strimle salaten, – Skjær tomat og agurk i biter |
6 Lag kebablefsene – Bland yoghurt og det meste av melet og salt i en bakebolle og – Elt sammen til en myk, men ikke klebrig deig Tilsett litt mer mel om nødvendig. – Del deigen i jevnstore emner. – Dryss mel på benken, og – Kjevle ut hvert emne så tynt som mulig Ca. 1-2 mm |
7 Stek en og en lefse på takke eller i tørr stekepanne – Snu lefsene når de begynner å få brune flekker, og – Stek ferdig på andre siden – Hold lefsene varme i et rent kjøkkenhåndkle |
8 Stek kjøttet rask i stekepannen |
9 Ha kjøtt, salat, tomat, og agurk i lefser, – Topp med dressingen, og – Rull sammen |
