Eplekake er en av en av mine favoritter – men da skal det være skikkelig med epler i muffinsene. Denne eplekaken har jeg laget som en formkake, med raspede epler. Den er toppet med melis og ristede nøtter. – Nøttene er rester fra jula. epler og nøtter passer godt sammen, og da var det en ypperlig sjanse til å få brukt opp nøttene også.
Hvis du vil heller vil bake eplemuffins – trykk HER

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
6-8 | 1 time | Enkel |
Ingredienser:
120 g | Margarin |
120 g | Sukker (brunt) |
60 g | Sukker (hvit) |
2 | Egg (store) |
1 dl | Melk |
200 g | Hvetemel |
1 ts | Natron |
1 ts | Kanel |
¼ ts | Muskatnøtt |
4 dl | Epler (raspet eller finhakket) |
Topping:
Melis | |
Sitron | |
Kremost | |
Nøtter (ristet og hakket) |
Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 180 grader – Rasp eplene eller hakk dem i små biter – Smør en brødform |
2 Visp smør og sukker lyst og luftig – Tilsett eggene Et om gangen, og – Rør til alt er godt blandet – Vend de øvrige ingrediensene |
3 Hell det i brødformen – Stekes i ca 25 min |
4 Avkjøles på rist |
5 Rist nøttene på varm tørr panne – Hakk dem |
6 Rør melis, sitron og kremost |
7 Hell over melis og – Strø nøttene over |