Dette er en lett og luftig kake. I ovnen deler den seg (på magisk vis) i to; Vaniljekrem i bunnen og luftig kake på toppen. Utrolig enkelt og godt!

Porsjoner | Tid | Vanskelighetsgrad |
1 kake | 45 min | Enkel |

Ingredienser:
4 | Egg (delte) |
2 dl | Sukker |
125 g | Smør (smeltet) |
2 ts | Vaniljesukker |
2 dl | Hvetemel |
5 dl | Melk (lunken) |

Slik gjør du:
1 Sett stekeovnen på 170 grader – Legg bakepapir i en kakeform (22-24 cm i diameter) Bakepapiret skal dekke bunnen og gå opp langs sidene |
2 Del eggene – Smelt smøret og – Varm melken Ca. 37 grader |
3 Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis – Fortsett å vispe på lav hastighet, og – Tilsett smøret i en tynn stråle – Tilsett mel og vaniljesukker gradvis – Tilsett melken i en tynn stråle til slutt – Forsett å vispe til alt er godt blandet |
4 Visp eggehvitene stive, – Vend dem forsiktig inn i kakerøren og Hell alt i kakeformen NB! Kakerøren er tynn, men det går bra |
5 Stekes midt i ovnen i ca. 35 min Eller til den er blitt gylden |