Fredagskos med to-delt vaniljekake

Dette er en lett og luftig kake. I ovnen deler den seg (på magisk vis) i to; Vaniljekrem i bunnen og luftig kake på toppen. Utrolig enkelt og godt!

Vaniljekake på magisk vis Ingredienser: 4 Egg (delte) 2 dl Sukker 125 g Smør (smeltet) 2 ts Vaniljesukker 2 dl Hvetemel 5 dl Melk (lunken) https://heidisboble.no/ @heidisboble

PorsjonerTidVanskelighetsgrad
1 kake45 minEnkel

Vaniljekake på magisk vis Ingredienser: 4 Egg (delte) 2 dl Sukker 125 g Smør (smeltet) 2 ts Vaniljesukker 2 dl Hvetemel 5 dl Melk (lunken) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Ingredienser:

4Egg (delte)
2 dlSukker
125 gSmør (smeltet)
2 tsVaniljesukker
2 dlHvetemel
5 dlMelk (lunken)

Vaniljekake på magisk vis Ingredienser: 4 Egg (delte) 2 dl Sukker 125 g Smør (smeltet) 2 ts Vaniljesukker 2 dl Hvetemel 5 dl Melk (lunken) https://heidisboble.no/ @heidisboble

Slik gjør du:

1 Sett stekeovnen på 170 grader
– Legg bakepapir i en kakeform (22-24 cm i diameter)
Bakepapiret skal dekke bunnen og gå opp langs sidene
2 Del eggene
– Smelt smøret og
– Varm melken
Ca. 37 grader
3 Pisk eggeplommer og sukker til eggedosis
– Fortsett å vispe på lav hastighet, og
– Tilsett smøret i en tynn stråle
– Tilsett mel og vaniljesukker gradvis
– Tilsett melken i en tynn stråle til slutt
– Forsett å vispe til alt er godt blandet
4 Visp eggehvitene stive,
– Vend dem forsiktig inn i kakerøren og
 Hell alt i kakeformen
NB! Kakerøren er tynn, men det går bra
5 Stekes midt i ovnen i ca. 35 min
Eller til den er blitt gylden

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s